Osmo 2K Favédő Olaj

Profi Felhasználóknak!

Erős igénybevételnek kitett parketta- és fapadlókra kifejlesztve!

Az Osmo 2K faolaj egy minőségi, oldószermentes, matt, természetesolaj-alapú, 2-komponensű olaj professzionális felhasználók számára. 

Egyetlen rétegben olyan nyílt pórusú és lélegző felületet alkot, amely ellenálló a borral, sörrel, kólával, kávéval, vízzel szemben.

A 2K faolajat kizárólag a hozzá készült edzővel szabad bekeverni!

Kiadósság: A termék fedőképessége 1 rétegben 40-50 m²/1 l. Ez jelentős mértékben függ a kezelt fa állapotától. A megadott adatok sima és gyalult/csiszolt felületekre vonatkoznak!

Kiszerelés: 0,375 liter

Színkódok: 6100; 6111

Variáció kiválasztása:

17 900 Ft-tól

Termékleírás

Az Osmo 2K faolaj egy minőségi, oldószermentes, matt, természetesolaj-alapú, 2-komponensű olaj professzionális felhasználók számára. Egyetlen rétegben olyan nyílt pórusú és lélegző felületet alkot, amely ellenálló a borral, sörrel, kólával, kávéval, vízzel szemben, a DIN EN 17720 (korábban 68861-1C) szerint. A megszáradt felületkezelő réteg emberre, állatra és növényekre nem ártalmas nyál- és izzadságálló a DIN 53160 szerint, illetve gyerekjátékokhoz használható az EN 71.3 szerint).

Felhasználási terület: Az Osmo 2K faolaj a DIN 18356 szabványnak megfelelően minden parketta- és fapadlóra (tömörfa-padlóra, víkendházak padlóira, hajópadlóra), valamint a bútorfelületekre is alkalmas. Különösen alkalmas magas járulékosanyag-tartalmú fafajták és olyan, nyílt téren lévő tárgyak kezelésére, amelyeknél oldószermentes termék használatára van szükség.

Összetevők:

1. Olaj-komponens: Természetes növényi olajok (lenmagolaj), viasz, szárítószer és víztaszító adalékanyag. A színes pigmenteket tartalmazó faolajok ezen felül vasoxid- és szerves pigmenteket is tartalmaznak, például fehér pigmentként titándioxidot. A termék EU-határértéke (1.j kat.): 500 g/l VOC (2010). A termék tartalma max. 50 g/l VOC. Kérésre elküldjük a teljes, részletes nyilatkozatot.

2. Edző komponens: oldószermentes alifás poliizocianát (0,1%-nál kevesebb diizocianátot tartalmaz).

Fizikai tulajdonságok

1. Olaj-komponens: Fajsúly: 0,95-1,20 g/cm³ Viszkozitás: 40-140s (4 mm, DIN 53211); Szag: gyenge/enyhe, száradás után szagtalan Lobbanáspont: >100 °C a DIN EN ISO 2719 szerint; pH-érték: nem szükséges

2. Edző komponens: Fajsúly: kb. 1,15-1,20 g/cm³; Viszkozitás:kb. 1200 mPas 23°C-on; Szag: gyenge/enyhe, száradás után szagtalan Lobbanáspont: >100 °C a DIN EN ISO 2719 szerint

Eltarthatóság: Eredeti, zárt csomagolásban tárolva legalább 2 évig eltartható. Ha fagy hatására besűrűsödne, felhasználás előtt 24 órán keresztül szobahőmérsékleten kell tartani.

A bekevert termék maradéka nem tárolható és nem újrafelhasználható!

Előkészítés: Az Osmo 2K faolaj nem felhasználásra kész. Az edzőt csak a felvitel előtt rövid idővel kell hozzáadni (keverési arány 100:12 térfogatszázalékban) és a két komponenst alaposan össze kell keverni. Nem kell hígítani. A fazékidő kb. 3-4 óra. A fafelületnek tisztára csiszoltnak, száraznak és fagymentesnek kell lenni (fa max. nedvességtartalma 20%). A régi festék- és lakkrétegeket teljesen el kell távolítani. A fában lévő kisebb repedéseket és nagyobb lyukakat ki kell tölteni (Osmo fatapasszal vagy Osmo 7350 fugakitt-oldattal). A fafelületeket körültekintően meg kell csiszolni, durvább csiszolópapírral kezdve - végső csiszolás javasolt szemcseszáma P120- 150. A felület olajozása előtt a csiszoláskor keletkezett port kefével vagy elszívással el kell távolítani.

A kezelés eredménye többek között a fa jellegétől függ. Ezért nagyon fontos – különösen ismeretlen alapfelület esetén – próbafestést végezni!

Felvitel: A 2K faolajat egy dupla spaklival, vagy - kényelmesen állva - az Osmo Profi simítóval lehet felvinni. A fózolt padlók esetén az olajat egy mikroszálas hengerrel vékonyan fel kell vinni, anélkül, hogy a v-fugákat kitöltené. Várjon körülbelül 20-40 percet, ameddig a fa beissza az olajat. Ezt követően az olajat egy fehér vagy bézs párnával felszerelt forgótárcsás géppel (bútorok esetén lehetőleg Osmo HandXcenter készülékkel és fehér párnával) jól be kell dörzsölni a fafelületbe, majd a felületen egyenletesen el kell dolgozni. Ezt követően a felületet hagyni kell megszáradni. Jó tanács: Ha a túl sok anyag miatt csíkok maradnak a felületen, ajánlott a párnát megfordítani vagy kicserélni. Mielőtt az edzővel bekevert olajat tartalmazó edényt lezárnánk, hagyni kell, hogy a reakció teljesen végbe menjen (kb. 12-16 óra), hogy megelőzzük az esetleges nyomásképződést a zárt edényben.

A munkaeszközök tisztítása: Osmo ecsettisztítóval (aromás anyagokat nem tartalmaz).

Száradási idő: Kb. 24 órán keresztül kell száradni hagyni normál éghajlati viszonyok között (23°C / 50 %-os rel. páratart.) és jó szellőzés mellett. Alacsonyabb hőmérséklet és/vagy magasabb páratartalom esetén a száradási idő jelentősen hosszabb.

Kiadósság: A termék fedőképessége 1 rétegben 40-50 m²/1 l. Ez jelentős mértékben függ a kezelt fa állapotától. A megadott adatok sima és gyalult/csiszolt felületekre vonatkoznak. Egyéb felületeken a fedőképesség ettől eltérő lehet.

Útmutató: A 2K faolajat kizárólag a hozzá készült edzővel szabad bekeverni. A készre kevert termék maradványait a fazékidő lejárta után nem szabad felhasználni, szakszerű ártalmatlanításáról gondoskodni kell. Az Osmo 2K faolajjal kezelt fafelületek könnyen ápolhatók. A nagyobb szennyeződéseket seprűvel vagy porszívóval lehet eltávolítani. Tisztításkor a felmosóvízhez Osmo Wisch-Fix-et kell adni, majd a felületet jól kicsavart (nem vizes!) felmosófejjel fel kell törölni. A felület felfrissítéséhez és intenzív tisztításához szükség szerint az Osmo viaszos ápoló- és tisztítószert kell használni. Amennyiben magasabb fényességi fokot szeretne elérni, az alapos száradást követően vékony rétegben vigye fel az Osmo viaszos ápoló- és tisztítószert, majd a száradást követően polírozza át.

Biztonsági útmutató:

1. Olaj-komponens

Ügyeljen rá, hogy ne kerüljön a szemébe, bőrére, vagy a ruhájára. Kizárólag szabadban vagy jól szellőző helyiségben használható. Figyelem! Szórás esetén veszélyes, belélegezhető részecskék keletkezhetnek. Ne lélegezze be a szórt permetet vagy ködöt. Figyelem: A folyékony termékkel átitatott ruhákat a felhasználást követően azonnal ki kell mosni vagy hermetikusan lezárt fémedényben kell tárolni (a termék öngyulladásra hajlamos!) A biztonsági adatlap kérésre rendelkezésre áll.

2. Edző komponens

Belélegzés esetén egészségre ártalmas. Irritálhatja a légutakat. Allergiás bőrreakciókat okozhat. Kerülje a köd/gőzök/permet belélegzését. Védőkesztyű használata kötelező. A készítményt/tárolóedényt engedéllyel rendelkező veszélyesanyag-lerakóhelyen kell leadni.

Tartalma: Hexametilén-1,6-diizocianát homopolimer CAS: 28182-81-2 (<0,1 % diizocianát)

Hulladékkezelés: A maradék termékeket és a teljesen kiürült csomagolóanyagot a helyileg hatályos előírások szerint kell megsemmisíteni (EU hulladékkód: 08 01 11). Csak a maradványoktól megtisztított edényeket lehet újrafelhasználni.

Színárnyalat: 6100 színtelen matt; 6111 fehér áttetsző; 6112 ezüstszürke áttetsző; 6114 grafit áttetsző; 6118 világosszürke áttetsző; 6116 cseresznye áttetsző; 6119 natúr matt; 6141 havanna áttetsző; 6143 konyak áttetsző; 6164 dohány áttetsző; 6190 fekete áttetsző 

Kiszerelés: 0,375 l; 1,0 l

Osmo Holz und Color GmbH & Co. KG · Affhüppen Esch 12 · D-48231 Warendorf

Phone +49 (0)2581/922-100 · Fax +49 (0)2581/922-200 · info@osmo.de