Osmo Alapozófesték

Új termék!

Az Osmo alapozófesték ideális összeszerelés előtti első rétegként, pl. közvetlenül a műhelyben. Az alapozófesték szakszerű és kifejezetten gyors felvitelre lett optimalizálva: nagymértékben cseppenésmentes és extrém gyorsan szárad.

Fehér vagy világos színű fedőréteget kell felvinni Osmo Természetes favédő olajjal, Osmo víkendházfestékkel vagy Osmo kerti- és homlokzatfestékkel.

Kiszerelés: 2,5 liter

Színkód: 7000 - Fehér

22 950 Ft

Osmo Alapozófesték

Termékleírás:  Az Osmo alapozófesték ideális összeszerelés előtti első rétegként, pl. közvetlenül a műhelyben. Az alapozófesték szakszerű és kifejezetten gyors felvitelre lett optimalizálva: nagymértékben cseppenésmentes és extrém gyorsan szárad. A jó minőségű, hosszan tartó védelem érdekében ajánlott fehér vagy világos színű fedőréteget felvinni Osmo olajfestékkel, Osmo víkendházfestékkel vagy Osmo kerti- és homlokzatfestékkel.

Felhasználási terület: Az Osmo alapozófesték kifejezetten alkalmas minden olyan kültéri fafelületre, amelyeknél az összeszerelés előtt kívánatos felvinni egy felületkezelő réteget. Ideális fahomlokzatokra, szarufákra és szelemenekre, tetőgerendákra, oromtetőkre, balkonokra, kerítésekre, pergolákra, kerti házakra, autóbeállókra, és minden egyéb mérettartó és nem mérettartó alkatrészre.

Összetevők: Polimer diszperziók, titándioxid (fehér pigment), töltőanyagok, adalékanyagok és tartósítószerek (MIT/BIT). Oldószer: Víz. A termék EU-határértéke (1.d kat.): 130 g/l VOC (2010). A termék max. 90 g/l VOC összetevőt tartalmaz. Kérésre elküldjük a teljes, részletes nyilatkozatot.

Fizikai tulajdonságok: Viszkozitás: tixotróp Szag: gyenge/enyhe, száradás után szagtalan Lobbanáspont: nem szükséges pH-érték: 8,0-9,0

Eltarthatóság: Eredeti, zárt csomagolásban tárolva legalább 2 évig eltartható. Fagytól és 30°C feletti hőmérséklettől védeni kell!

Előkészítés: A fafelületnek tisztának, száraznak és fagymentesnek kell lenni (felviteli hőmérséklet min. +5°C, fa max. nedvességtartalma 18%). Minden felületkezelő réteget el kell távolítani. Csiszolási munkák során általában védőmaszkot kell viselni. Amennyiben a fa kiegészítő védelmét is biztosítani szeretné korhadás, kékpenész és rovarok ellen, a nyers fát - lehetőség szerint minden oldalról - Osmo WR faimpregnálószerrel előzetesen le kell kezelni. A további kezeléseket 12-24 óra száradási idő után lehet elvégezni.

Felvitel: Az Osmo alapozófesték felhasználásra kész. Jól keverje össze. Az Osmo lapos ecsettel vagy mikroszálas hengerrel vékonyan vigye fel a tiszta és száraz fára (lehetőség szerint minden oldalról), és a fa erezetének irányát követve egyenletesen oszlassa el.

A munkaeszközök tisztítása: Vízzel és szappannal.

Száradási idő: Kb. 3-5 órán keresztül kell száradni hagyni normál éghajlati viszonyok között (23°C / 50%-os rel. páratart.) és jó szellőzés mellett. Alacsonyabb hőmérséklet és/vagy magasabb páratartalom esetén a száradási idő jelentősen hosszabb.

Kiadósság: A termék fedőképessége 1 rétegben 12 m²/1 l. Ez jelentős mértékben függ a kezelt fa állapotától. A megadott adatok sima és gyalult/csiszolt felületekre vonatkoznak. Egyéb felületeken a fedőképesség ettől eltérő lehet.

Útmutató: Fedőrétegként fehér vagy világos színű Osmo olajfesték, Osmo víkendházfesték vagy Osmo kerti- és homlokzatfesték felvitele ajánlott. Kérjük, vegye figyelembe, hogy ha a fentiekben ajánlott termékektől eltérő anyagot használ fedőrétegként, minden esetben kizárólag jó minőségű, az adott célnak megfelelő fa-felületkezelő anyagot használjon. Ilyen esetben próbafestés mindenképpen szükséges (terülés, száradás, tapadás). Egyes fafajták esetén természetes jelenség lehet, hogy az időjárási körülmények hatására a vízben oldódó, színes járulékos anyagok kioldódnak a fából. A trópusi fafajtákat és egyéb magas járulékosanyag-tartalmú fafajtákat (tölgyet, fehér akácot, vörösfenyőt) először ki kell szárítani. Ezt követően jobb lesz a fa felvevőképessége, és a bevonat optimálisan tapad.

Biztonságos használatra figyelmeztetés: Gyermekek kezébe nem adható. Propikonazolt, 1,2-benzizotiazol-3(2H)-ont (BIT) és 2-metil-2H-izotiazol-3-ont (MIT) tartalmaz. Allergiás bőrreakciókat okozhat. Védőkesztyűt viselni kell. A szennyezett ruhát le kell vetni és az újbóli használat előtt ki kell mosni. HA BŐRRE KERÜL: Lemosás bő szappanos vízzel. Bőrirritáció vagy kiütés esetén: Orvoshoz kell fordulni/orvosi segítséget kell kérni. A csomagolást vagy a címkét őrizzük meg, hogy rendelkezésre álljon, ha orvoshoz kell fordulni. Ártalmas a vízi élővilágra, hosszan tartó károsodást okoz. Kerülni kell az anyagnak a környezetbe való kijutását. Figyelem! Szórás esetén veszélyes, belélegezhető részecskék keletkezhetnek. Ne lélegezze be a szórt permetet vagy ködöt. Az allergiásoknak szóló információk az alábbi weblapon olvashatók: www.osmo.de\Allergiker-Info (vagy hívja a +49 172 5156 913 telefonszámot).

Ártalmatlanítás: A maradék termékeket és a teljesen kiürült csomagolóanyagot a helyileg hatályos előírások szerint kell megsemmisíteni (EU hulladékkód: 08 01 11*). Csak a maradványoktól megtisztított edényeket lehet újrafelhasználni.

Színárnyalat: 7000 fehér fedőszín

Kiszerelés: 2,5 l; 5,0 l; 10 l

A fenti információk a legjobb tudásunkon és ismereteinken alapulnak, de garanciát nem vállalunk értük.