Osmo Ápoló Olaj

Új termék!

Ideális a Keményviasz®-Olaj felületek felfrissítésére és karbantartására.

Átlátszó vagy áttetsző, gyorsan száradó felületkezelő anyag olajozott/viaszolt fapadlók első és rendszeres ápolására, olajjal kezelt fapadló karbantartására. Ide tartoznak például a tömörfa-, palló-, parketta-, OSB- és parafa-padlók, valamint a lépcsők és a bútorfelületek is.

A mikropórusos felület nem repedezik meg, nem pattog vagy hámlik le, és nem hólyagosodik fel. Ellenálló a borral, sörrel, kólával, kávéval, teával, gyümölcslével, tejjel és vízzel szemben a német DIN 68861-1A szabványnak megfelelően. 

1 liter kb. 40-60 m2 felületre elég egy rétegben.

Színkódok: 3079 Átlátszó matt; 3081 Átlátszó selyemfényű

Kiszerelés: 1 liter

Variáció kiválasztása:

14 500 Ft

Termékleírás

Átlátszó vagy áttetsző, gyorsan száradó felületkezelő anyag olajozott/viaszolt fapadlók első és rendszeres ápolására. A fénytelen és matt padlót Osmo karbantartó olajjal lehet felfrissíteni. Ha a megfelelő időben alkalmazzuk a karbantartó olajat, elkerülhető az időigényes csiszolás és felújítás. Arra is alkalmas, hogy az Osmo Keményviasz®-olajjal kezelt ép felületek fényességi fokát megváltoztassuk. Fára alkalmazható; a mikropórusos felület nem repedezik meg, nem pattog vagy hámlik le, és nem hólyagosodik fel. Ellenálló a borral, sörrel, kólával, kávéval, teával, gyümölcslével, tejjel és vízzel szemben a német DIN 68861-1A szabványnak megfelelően - a felületen nincsenek vízcseppek. A megszáradt lakk emberekre, állatokra és növényekre veszélytelen (a német DIN 53160 szabvány szerint nyál- és izzadságálló, és az EN 71.3 szabványnak megfelelően alkalmas gyerekjátékokhoz).

FELHASZNÁLÁSI TERÜLET

Az Osmo karbantartó olaj ideális minden Keményviasz®-olajjal kezelt fapadló karbantartására, ide tartoznak például a tömörfa-, palló-, parketta-, OSB- és parafa-padlók, valamint a lépcsők és a bútorfelületek is. Használata nagyon ajánlott nyilvános beltéri helyeken is (pl. éttermekben, múzeumokban és egyéb nagyforgalmú padlók esetén).

ÖSSZETEVŐK

Természetes növényi olajokból és viaszokból (napraforgóolaj, szójaolaj, sáfrányos szeklice-olaj, karnauba- és kandelilla-viasz), paraffinból, titán- dioxidból (fehér pigment), szárító és vízlepergető adalékanyagokból áll. Dezaromatizált könnyű ásványolaj (benzolmentes) VOC-besorolás a 2004/42/EK rendeletnek megfelelően: nem alkalmazható. Az összetevőkről szóló részletes nyilatkozat kérésre elérhető.

MŰSZAKI ADATOK

Fajsúly: 0,85-0,95 g/cm3 Viszkozitás: 40-60s DIN 53211/3 mm Szag: gyenge/enyhe, száradás után szagtalan Lobbanáspont: >60°C a DIN EN ISO 2719 szerint

ELTARTHATÓSÁG 

Akár 5 évig, vagy tovább, ha száraz helyen és jól lezárva tárolják. Ha fagyás miatt besűrűsödik, használat előtt 24-36 órán keresztül tartsa szobahőmérsékleten.

FELÜLET ELŐKÉSZÍTÉSE

A fafelületnek tisztának, száraznak kell lenni (nedvességtartalom max. 18 %). Az Osmo karbantartó-olaj felhasználásra kész. Ne hígítsa. Használat előtt alaposan keverje fel. Alaposan tisztítsa meg a felületet Osmo intenzív tisztítóval, majd öblítse le tiszta vízzel (nedves felmosás). A kész felületet számos tényező befolyásolja, beleértve a fa állapotát is. Ezért mindig szükség van próbatisztításra, különösen ismeretlen felületek esetén.

FELVITEL MÓDJA

Az Osmo duplapengés kaparókés vagy az Osmo mikroszálas görgő segítségével vékonyan és egyenletesen vigye fel a tiszta és száraz fára a fa erezetével megegyező irányban, és egy fehér betéttel dörzsölje be a fába (a 3098 kivételével). Távolítsa el a felesleget. Kisebb területeken az Osmo karbantartó olajat bolyhosodás nélküli ruhával is fel lehet vinni. Száradás közben jó szellőzést kell biztosítani.

A MUNKAESZKÖZÖK TISZTÍTÁSA:

Osmo ecsettisztítóval (aromás anyagokat nem tartalmaz).

SZÁRADÁSI IDŐ

Kb. 3-4 óra (normál éghajlati viszonyok között: 23°C/50 % rel. páratart.). Alacsonyabb hőmérséklet és/vagy magasabb páratartalom esetén a száradási idő hosszabb lehet. Száradás közben jó szellőzést kell biztosítani.

KIADÓSSÁG

1 liter kb. 40-60 m2 felületre elég egy rétegben. A kiadósság jelentős mértékben függ a fa állapotától. Minden információ sima és gyalult/lecsiszolt felületre érvényes. Más felületek esetén más lehet a kiadósság.

MEGJEGYZÉS 

A karbantartás eredményét számos tényező befolyásolja, beleértve a fa állapotát is. Ezért próbaolajozásra mindig szükség van. Ha a fa nyers vagy már szürkített, a felületet le kell csiszolni és Osmo Keményviasz® -olajjal kell kezelni. A 3098-as félmatt/csúszásmentes karbantartó olajat nem szabad egytárcsás géppel bedörzsölni.

VIGYÁZAT

Gyerekektől távol tartandó. Ne kerüljön szembe, bőrre vagy ruházatra. Ha orvosi segítségre van szükség, legyen kéznél a termék csomagolása vagy címkéje. Csak kültéren vagy jól szellőző helyen használja. Figyelem A folyékony termékkel átitatott ruhákat a felhasználást követően azonnal ki kell mosni vagy hermetikusan lezárt fémedényben kell tárolni (a termék öngyulladásra hajlamos!). A megszáradt réteg a DIN 4102 rendelkezései szerint B2 osztályba tartozik (normál éghetőség). Kérésre biztonsági adatlap kapható.

HULLADÉKKEZELÉS

A maradék terméket és a teljesen kiürült csomagolást a helyi előírásoknak megfelelően ártalmatlanítsa (hulladék kódszám: 08 01 11). Csak a teljesen üres edények használhatók újra.