Osmo Áttetsző Viasz

Magas járulékosanyag-tartalmú keményfák igényeihez kifejlesztve!

Színtelen, selyemfényű beltérre!

Magas járulékosanyag-tartalmú fákhoz: merbau, wenge, jatoba stb.

A viasz különösen mélyen beszívódik, és megőrzi a fa természetes jellegét, a felület víztaszító és lélegző marad!

Rétegek száma: kezeletlen fa esetén két réteg, fel esetén rendszerint egy réteg elegendő, amelyet megtisztított felületre kell felvinni. - csiszolás nélkül!

Kiszerelés: 0,125l

1 liter kb. 24 m2 felületkezeléséhez elég

Variáció kiválasztása:

2 450 Ft-tól

Termékleírás

Színtelen, selyemmatt fafelület-kezelő anyag, amely páratlan módon egyesíti egyetlen termékben a természetes olaj és viasz előnyeit.

Az Osmo átlátszó viasz szennyeződés-taszító, vízlepergető, kopásálló és kellemes tapintású felületet biztosít.

A hagyományos felületkezelő rendszerekkel összehasonlítva, a növényi összetevők következtében egyenletes színezést biztosít, ugyanakkor harmonikusan festett összképet ad.

Egyszerű felvitel alapozás és köztes csiszolás nélkül - időt és pénzt takarít meg.

A fa nyílt pórusait megőrzi, nem törik, nem pattog le és nem töredezik be. A DIN 68861-1C szabványnak megfelelően ellenálló a borral, sörrel, kólával, kávéval, teával, gyümölcslével, tejjel és vízzel szemben - nem képez vízfoltokat. A megszáradt felületkezelő réteg emberre, állatra és növényekre nem ártalmas nyál- és izzadságálló a DIN 53160 szerint, illetve gyerekjátékokhoz használható az EN 71.3 szerint).

FELHASZNÁLÁSI TERÜLET

Az Osmo átlátszó viasz az alábbi beltéri fafelületek ápolására szolgál: falborítások, lambériák, fapadlók, bútorok és gyerekjátékok. Víztaszító tulajdonságának köszönhetően különösen alkalmas nedves helyiségek (konyhák, fürdőszobák, uszodák) fafelületeire is. Az Osmo világos viasz a magas járulékosanyag-tartalmú fák (meranti, wenge, merbau stb.) színtelen kezelésére is különösen alkalmas.

ÖSSZETEVŐK

Természetes növényi olajok és viaszok (napraforgóolaj, szójaolaj, sáfrányos szekliceolaj, karnauba- és kandelillaviasz), paraffin, szárítószer és víztaszító adalékanyag. Dezaromatizált könnyű ásványolaj (benzolmentes). Az EU irányelv (2004/42/EK) szerinti VOC besorolás: nem alkalmazható.

Kérésre elküldjük a teljes, részletes nyilatkozatot.

FIZIKAI TULAJDONSÁGOK

Fajsúly: 0,85-0,87 g/cm³

Viszkozitás: 39-43s DIN EN ISO 2431/3 mm, folyékony

Szag: gyenge/enyhe, száradás után szagtalan Lobbanáspont: >60 °C a DIN EN ISO 2719 szerint

ELTARTHATÓSÁG

Száraz helyen és jól lezárva tárolva legalább 5 évig eltartható. Ha fagy hatására besűrűsödne, felhasználás előtt 24-36 órán keresztül szobahőmérsékleten kell tartani.

ELŐKÉSZÍTÉS

A fafelületnek tisztának, száraznak és fagymentesnek kell lenni (fa max. nedvességtartalma 18%). Az Osmo átlátszó viasz felhasználásra kész, nem kell hígítani. Alaposan fel kell keverni. A régi nyílt pórusú felületkezelő rétegeket alaposan meg kell tisztítani. A régi festék- és lakkrétegeket teljesen el kell távolítani. A csiszolási munkák közben általános pormaszkot kell viselni. A fában lévő kisebb repedéseket és nagyobb lyukakat ki kell tölteni (Osmo fatapasszal). A fafelületeket körültekintően meg kell csiszolni, durvább csiszolópapírral kezdve - a végső csiszolás fapadlók esetén P120-150, bútoroknál P220-240 szemcseszámú csiszolóval. A felület olajozása előtt a csiszoláskor keletkezett port kefével vagy elszívással el kell távolítani. Ha lehetséges, az első réteget összeszerelés előtt a fa teljes felületére fel kell vinni. A kezelés eredménye többek között a fa állapotától függ. Ezért nagyon fontos - különösen ismeretlen alapfelület esetén - próbafestést végezni.

FELVITEL

Az Osmo átlátszó viasz felhordása történhet ecseteléssel, törléssel, merítéssel, illetve zárt berendezésben szórással is. Osmo lapos ecsettel vagy kendővel (bútorok esetén) egyenletesen vigye fel a fa erezetének irányát követve. Vékonyan kell felvinni. Kb. 30 percig száradni hagyjuk, majd a felületen maradt anyagot letöröljük. Ahol nem elégséges a bevonat, ott újra átkenjük.

Rétegek ajánlott száma: bútorok esetén 1 réteg / padlók esetén 2 réteg

Felújítás esetén rendszerint elég 1 réteget felvinni a szennyeződéstől megtisztított felületre.

A MUNKAESZKÖZÖK TISZTÍTÁSA:

Osmo ecsettisztítóval (aromás anyagokat nem tartalmaz).

SZÁRADÁSI IDŐ

Kb. 12 óra (normál éghajlati viszonyok között: 23°C / 50%-os rel. páratart.). Alacsonyabb hőmérséklet és/vagy magasabb páratartalom esetén a száradási idő hosszabb. Jó szellőzést kell biztosítani.

KIADÓSSÁG

1 liter 1 rétegben körülbelül 24 m²-re elég.

A termék fedőképessége jelentős mértékben függ a kezelt fa állapotától. A megadott adatok sima és gyalult/csiszolt felületekre vonatkoznak. Egyéb felületeken a fedőképesség ettől eltérő lehet.

ÚTMUTATÓ

Az olajok felerősítik a fa természetes színárnyalatát (tartós nedves hatás). Ha túlzott a felvitt mennyiség, a szellőzés pedig nem elégséges, a száradás elhúzódhat.

Figyelem: A szekrények belsejét és a fiókokat max. 1x vékonyan kenjük át egy ruhával.

BIZTONSÁGI ÚTMUTATÓ

Gyermekektől elzárva tartandó. Ügyeljen rá, hogy ne kerüljön a szemébe, bőrére, vagy a ruhájára. A csomagolást vagy a címkét őrizzük meg, hogy rendelkezésre álljon, ha orvoshoz kell fordulni. Kizárólag szabadban vagy jól szellőző helyiségben használható. Figyelem: A folyékony termékkel átitatott ruhákat a felhasználást követően azonnal ki kell mosni vagy hermetikusan lezárt fémedényben kell tárolni (a termék öngyulladásra hajlamos). A megszáradt réteg a DIN 4102 szerint B2 osztályba tartozik (normál éghetőség). A biztonsági adatlap kérésre rendelkezésre áll.

HULLADÉKKEZELÉS

A maradék termékeket és csomagolóanyagot a helyileg hatályos előírások szerint kell megsemmisíteni (EU hulladékkód: 08 01 11). Csak a maradványoktól megtisztított edényeket lehet újra felhasználni.

SZÍNÁRNYALAT

Nr. 1101 Színtelen selyemmatt

Osmo Holz und Color GmbH & Co. KG | Affhüppen Esch 12, D-48231 Warendorf | Postfach 110161 | D-48203

Warendorf Telefon +49 (0) 25 81 / 9 22-100 | Telefax +49 (0) 25 81 / 9 22-200 | info@osmo.de |