Osmo Bütü Viasz

Bütük tömítéséhez!

Kifejezetten a bütük tömítéséhez kifejlesztve - az időjárásnak erősen kitett fát védi a repedések kialakulásától!

Az Osmo bütüviasz minimalizálja a bütüfa-felületek vízfelvételét, valamint kiszáradását. Belülről is véd, mivel felszívódása a kapillárisokon keresztül történik. Csökken a fa duzzadó- és összehúzódó-képessége, valamint a járulékos anyagok kioldódása.

1 l felületkezelő anyag kb. 5 m² bütüfa-felületre elég.

Színkód: 5735 Színtelen

Kiszerelések: 0,375 liter; 2,5 liter

Variáció kiválasztása:

9 220 Ft-tól

TERMÉKLEÍRÁS

Kifejezetten a bütük tömítéséhez kifejlesztett színtelen felületkezelő anyag, amely az időjárásnak erősen kitett faanyagok berepedezése ellen nyújt védelmet. Az Osmo bütüviasz minimalizálja a bütüfa-felületek vízfelvételét, valamint kiszáradását. Belülről is véd, mivel felszívódása a kapillárisokon keresztül történik. Csökken a fa duzzadó- és összehúzódó-képessége, valamint a járulékos anyagok kioldódása.

FELHASZNÁLÁSI TERÜLET

Az Osmo bütüviasz elsősorban a kemény- és puhafából (például bankirai-ból, teak-ből, massarandubából, garapából, cumaruból, illetve erdeifenyőből, lucfenyőből, douglas-fenyőből, vörösfenyőből, cédrusból, hőkezelt fából) készült teraszpadlók, homlokzatok vagy ereszek bütüfáinak kezelésére alkalmas.

ÖSSZETEVŐK

Természetes növényi olajok és viaszok (napraforgóolaj, szójaolaj, sáfrányos szekliceolaj, karnauba- és kandelillaviasz), paraffin, szárítószer és víztaszító adalékanyag. Dezaromatizált könnyű ásványolaj (benzolmentes). A termék EU-határértéke (1.h kat.): 500 g/l VOC (2010). A termék tartalma max. 500 g/l VOC. Kérésre elküldjük a teljes, részletes nyilatkozatot.

FIZIKAI TULAJDONSÁGOK

Fajsúly: 0,88-0,95 g/cm³ Viszkozitás: 25-35s DIN EN ISO 2431/4 mm, tixotróp Szag: gyenge/enyhe, száradás után szagtalan Lobbanáspont: 45-52°C a DIN EN ISO 2719 szerint

ELTARTHATÓSÁG

Száraz helyen és jól lezárva tárolva legalább 5 évig eltartható. Ha fagy hatására besűrűsödne, felhasználás előtt 24-36 órán keresztül szobahőmérsékleten kell tartani.

ELŐKÉSZÍTÉS

A fafelületnek tisztának, száraznak és fagymentesnek kell lenni (fa max. nedvességtartalma 20%). Az Osmo bütüviasz felhasználásra kész, nem kell hígítani. Alaposan fel kell keverni. A kezelés eredménye többek között a fa állapotától függ. Ezért nagyon fontos - különösen ismeretlen alapfelület esetén - próbafestést végezni.

FELVITEL

Osmo lapos ecsettel a bütük szélére bőségesen kell felvinni. A nagy felszívóképességű bütüfák optimális védelme érdekében ajánlott a tömítést 2x nedvesen felvinni, vagy a száradás után egy második kezelést végezni.

A MUNKAESZKÖZÖK TISZTÍTÁSA:

Osmo ecsettisztítóval (aromás anyagokat nem tartalmaz).

SZÁRADÁSI IDŐ

Kb. 3-4 óra (normál éghajlati viszonyok között: 23°C / 50%-os rel. páratart.). Alacsonyabb hőmérséklet és/vagy magasabb páratartalom esetén a száradási idő hosszabb. Jól szellőző helyen kell száradni hagyni.

KIADÓSSÁG

1 l felületkezelő anyag kb. 5 m² bütüfa-felületre elég. 1 l felületkezelő anyag kb. 600 teraszpadló mindkét oldalának kezeléséhez elég. A termék fedőképessége jelentős mértékben függ a kezelt fa állapotától. A megadott adatok sima és gyalult/csiszolt felületekre vonatkoznak. Egyéb felületeken a fedőképesség ettől eltérő lehet.

ÚTMUTATÓ

Az Osmo bütüviasz színtelen, így univerzálisan felhasználható. Kérjük, csak bütüfa-felületekre használják. Egyéb felületek kezelésére nem alkalmas. A többi felületre került gyantát egy ruhával le kell törölni. Az olajok felerősítik a fa természetes színárnyalatát (tartós nedves hatás). A száradást követően ajánlott a többi fafelületet Osmo fafelület-kezelő anyaggal felülfesteni (pl. natúr színárnyalatú teraszolajjal, víkendházfestékkel vagy favédő olaj-lazúrral).

BIZTONSÁGI ÚTMUTATÓ

Tűzveszélyes folyadék és gőz. Gyermekektől elzárva tartandó. Hőtől/nyílt lángtól távol tartandó. Tilos a dohányzás. Ügyeljen rá, hogy ne kerüljön a szemébe, bőrére, vagy a ruhájára. A csomagolást vagy a címkét őrizzük meg, hogy rendelkezésre álljon, ha orvoshoz kell fordulni. Csak jól szellőző helyiségben alkalmazzuk. Figyelem: A folyékony termékkel átitatott ruhákat a felhasználást követően azonnal ki kell mosni vagy hermetikusan lezárt fémedényben kell tárolni (a termék öngyulladásra hajlamos). A megszáradt réteg a DIN 4102 szerint B2 osztályba tartozik (normál éghetőség).

A biztonsági adatlap kérésre rendelkezésre áll.

HULLADÉKKEZELÉS

A maradék termékeket és a teljesen kiürült csomagolóanyagot a helyileg hatályos előírások szerint kell megsemmisíteni (EU hulladékkód: 08 01 11). Csak a maradványoktól megtisztított edényeket lehet újrafelhasználni.

SZÍNTÓNUS: Nr. 5735 Színtelen

KISZERELÉS 0,375 l; 2,5 l