Osmo Keményviasz-Olaj Effekt

Új termék!

Különösen ajánlott keményfa-padlókhoz, víkendházak padlóihoz, hajópadlókhoz, OSB és parafapadlókhoz; emelett bútorfelületekhez és laminált lemezekhez is használható!

Natúr szín - kifejezetten a világos fapadlók igényeihez kifejlesztve. Fenntartja a fafelületek természetességét, áttetsző, matt.

Ezüst/arany - kifejezetten a sötét fafajtákhoz kifejlesztve. Csillogó, fényes effektet hoz létre a fa felületén, áttetsző, selyemfényű.

Rétegek száma: padlókat maximum egyszer kell kezelni, majd a második felületkezelő réteget Osmo Keményviasz-Olajjal kell elvégezni.

1 liter kb. 30 m2 felületkezeléséhez elég.

Színkód: 3041 - Natúr; 3044 - RAW; 3091 - Ezüst; 3092 - Arany

Variáció kiválasztása:

2 450 Ft-tól

TERMÉKLEÍRÁS

Különleges hatású, áttetsző színű fafelület-kezelő anyag, amely páratlan módon egyesíti egyetlen termékben a természetes olaj és viasz előnyeit és a benne található pigmenteknek köszönhetően egyedülálló hatást kölcsönöz a felületnek. Az Osmo keményviasz-olaj effekt szennyeződés-taszító, vízlepergető, kopásálló és kellemes tapintású felületet biztosít. A hagyományos felületkezelő rendszerekkel összehasonlítva, a növényi összetevők következtében egyenletes színezést biztosít, ugyanakkor harmonikusan festett összképet ad.

Egyszerű felvitel alapozás és köztes csiszolás nélkül - időt és pénzt takarít meg.

A fa nyílt pórusait megőrzi, nem törik, nem pattog le és nem töredezik be. A DIN 68861-1C szabványnak megfelelően ellenálló a borral, sörrel, kólával, kávéval, teával, gyümölcslével, tejjel és vízzel szemben - nem képez vízfoltokat. A megszáradt felületkezelő réteg emberre, állatra és növényekre nem ártalmas nyál- és izzadságálló a DIN 53160 szerint, illetve gyerekjátékokhoz használható az EN 71.3 szerint).

ÖSSZETEVŐK

Természetes növényi olajok és viaszok (napraforgóolaj, szójaolaj, sáfrányos szekliceolaj, karnauba- és kandelillaviasz), paraffin, ezüst hatású pigment, szárítószer és víztaszító adalékanyag. Dezaromatizált könnyű ásványolaj (benzolmentes). A termék EU-határértéke (1.h kat.): 500 g/l VOC (2010). A termék tartalma max. 500 g/l VOC.

Kérésre elküldjük a teljes, részletes nyilatkozatot.

FIZIKAI TULAJDONSÁGOK

Fajsúly: 0,90-0,93 g/cm³

Viszkozitás: 25-30s DIN EN ISO 2431/4 mm, tixotróp Szag: gyenge/enyhe, száradás után szagtalan Lobbanáspont: >56 °C a DIN EN ISO 2719 szerint

ELTARTHATÓSÁG

Száraz helyen és jól lezárva tárolva legalább 5 évig eltartható. Ha fagy hatására besűrűsödne, felhasználás előtt 24-36 órán keresztül szobahőmérsékleten kell tartani.

ELŐKÉSZÍTÉS

A fafelület legyen tiszta, száraz és fagymentes (fa max. nedvességtartalma 18 %). Az Osmo keményviasz-olaj Effekt felhasználásra kész, nem kell hígítani. Alaposan fel kell keverni. A régi nyílt pórusú felületkezelő rétegeket alaposan meg kell tisztítani. A régi festék- és lakkrétegeket teljesen el kell távolítani. A csiszolási munkák közben általános pormaszkot kell viselni. A fában lévő kisebb repedéseket és nagyobb lyukakat ki kell tölteni (Osmo fatapasszal). A fafelületeket körültekintően meg kell csiszolni, durvább csiszolópapírral kezdve - a végső csiszolás fapadlók esetén P120-150, bútoroknál P180240 szemcseszámú csiszolóval. A felület olajozása előtt a csiszoláskor keletkezett port kefével vagy elszívással el kell távolítani.

A kezelés eredménye többek között a fa állapotától függ. Ezért nagyon fontos - különösen ismeretlen alapfelület esetén - próbafestést végezni.

FELVITEL

Az Osmo lapos ecsettel, padlóápoló kefével vagy mikroszálas hengerrel vékonyan vigye fel a fa erezetének irányát követve, majd alaposan oszlassa el. Jó szellőzés mellett 24 órán keresztül hagyja száradni. Ezután vigye fel a második réteget egy színtelen Osmo keményviasz-olajjal.

A MUNKAESZKÖZÖK TISZTÍTÁSA:

Osmo ecsettisztítóval (aromás anyagokat nem tartalmaz).

SZÁRADÁSI IDŐ

Kb. 24 óra (normál éghajlati viszonyok között: 23 °C / 50%-os rel. páratart.). Alacsonyabb hőmérséklet és/vagy magasabb páratartalom esetén a száradási idő hosszabb. Jó szellőzést kell biztosítani. A felület körülbelül 2-3 hét elteltével keményedik ki teljesen.

KIADÓSSÁG

1 liter 1 rétegben kb. 30 m² felületkezeléséhez elég. A termék fedőképessége jelentős mértékben függ a kezelt fa állapotától. A megadott adatok sima és gyalult/csiszolt felületekre vonatkoznak. Egyéb felületeken a fedőképesség ettől eltérő lehet.

ÚTMUTATÓ

Az olajok felerősítik a fa természetes színárnyalatát (tartós nedves hatás). Ha túlzott a felvitt mennyiség, a szellőzés pedig nem elégséges, a száradás elhúzódhat. Magas járulékosanyag-tartalmú fafajták (pl. wenge, merbau, jatoba stb.) esetén az Osmo világos viasz használatát javasoljuk. Próbakezelés ajánlott.

Figyelem: A szekrények belsejét és a fiókokat max. 1x vékonyan kenjük át egy ruhával.

Világos fafajtákon az effekt alig látható, ha nem viszünk fel alá egy színes alapréteget.

BIZTONSÁGI ÚTMUTATÓ

Gyermekektől elzárva tartandó. Ügyeljen rá, hogy ne kerüljön a szemébe, bőrére, vagy a ruhájára. A csomagolást vagy a címkét őrizzük meg, hogy rendelkezésre álljon, ha orvoshoz kell fordulni. Csak jól szellőző helyiségben alkalmazzuk. Figyelem: A folyékony termékkel átitatott ruhákat a felhasználást követően azonnal ki kell mosni vagy hermetikusan lezárt fémedényben kell tárolni (a termék öngyulladásra hajlamos!) A megszáradt réteg a DIN 4102 szerint B2 osztályba tartozik (normál éghetőség).

A biztonsági adatlap kérésre rendelkezésre áll.

HULLADÉKKEZELÉS

A maradék termékeket és csomagolóanyagot a helyileg hatályos előírások szerint kell megsemmisíteni (EU hulladékkód: 08 01 11). Csak a maradványoktól megtisztított edényeket lehet újrafelhasználni.

Színkódok: 3041 - Natúr; 3044 - RAW; 3091 - Ezüst; 3092 - Arany

Osmo Holz und Color GmbH & Co. KG | Affhüppen Esch 12, D-48231 Warendorf | Postfach 110161 | D-48203

Warendorf Telefon +49 (0) 25 81 / 9 22-100 | Telefax +49 (0) 25 81 / 9 22-200 | info@osmo.de |