Osmo Keményviasz-Olaj Rapid

Fapadlóra! Gyorsan száradó!

A jól ismert keményviasz-olaj gyorsan száradó változata!

Professzionális, gyorsan száradó, átlátszó felületkezelő anyag, amely rendkívüli felületi keménységet biztosít. Az Osmo Rapid keményviasz-olaj szennyeződés-taszító, vízlepergető, kopásálló és kellemes tapintású felületet biztosít.

 Egyszerű használat, alapozás és köztes csiszolás nélkül. A fa nyílt pórusait megőrzi, nem törik, nem pattog le és nem töredezik be. A DIN 68861-1C szabványnak megfelelően ellenálló a borral, sörrel, kólával, kávéval, teával, gyümölcslével, tejjel és vízzel szemben - nem képez vízfoltokat.

A Osmo Rapid keményviasz-olaj ideális minden fapadló - például keményfa-padlók, víkendházak padlói, hajópadlók, OSB- és parafapadlók - valamint bútorfelületek ápolásához.

A termék fedőképessége 1 rétegben 24 m2/1 l.

Kiszerelés: 0,75 liter; 2,5 liter

Variáció kiválasztása:

15 890 Ft-tól

Termékleírás

Professzionális, gyorsan száradó, átlátszó felületkezelő anyag, amely rendkívüli felületi keménységet biztosít. Az Osmo Rapid keményviasz-olaj szennyeződés-taszító, vízlepergető, kopásálló és kellemes tapintású felületet biztosít. Egyszerű használat, alapozás és köztes csiszolás nélkül. A fa nyílt pórusait megőrzi, nem törik, nem pattog le és nem töredezik be. A DIN 68861-1C szabványnak megfelelően ellenálló a borral, sörrel, kólával, kávéval, teával, gyümölcslével, tejjel és vízzel szemben - nem képez vízfoltokat. A megszáradt felületkezelő réteg emberre, állatra és növényekre nem ártalmas nyál- és izzadságálló a DIN 53160 szerint, illetve gyerekjátékokhoz használható az EN 71.3 szerint).

Felhasználási terület:

A Osmo Rapid keményviasz-olaj ideális minden fapadló - például keményfa-padlók, víkendházak padlói, hajópadlók, OSB- és parafapadlók - valamint bútorfelületek ápolásához.

Összetevők:

Természetes növényi olajok (napraforgóolaj, szójaolaj, sáfrányos szekliceolaj) és viaszok, paraffin, szárítószer és víztaszító adalékanyag. Dezaromatizált könnyű ásványolaj (benzolmentes). A termék EU-határértéke (A/i kat.): 500 g/l VOC (2010). A termék tartalma max. 500 g/l VOC. Kérésre elküldjük a teljes, részletes nyilatkozatot.

Fizikai tulajdonságok Fajsúly: 0,88- 0,95 g/cm3 Viszkozitás: 25-45s DIN EN ISO 2431/4 mm, tixotróp Szag: gyenge/enyhe, száradás után szagtalan Lobbanáspont: 35-52°C a DIN EN ISO2719 szerint pH-érték: nem szükséges.

Eltarthatóság:

Eredeti, zárt csomagolásban tárolva legalább 5 évig eltartható. Ha fagy hatására besűrűsödne, felhasználás előtt 24 órán keresztül szobahőmérsékleten kell tartani.

Előkészítés:

A fafelületnek tisztának, száraznak és fagymentesnek kell lenni (fa max. nedvességtartalma 18 %). Az Osmo Rapid keményviasz-olaj felhasználásra kész, nem kell hígítani. Alaposan fel kell keverni. A régi nyílt pórusú felületkezelő rétegeket alaposan meg kell tisztítani. A régi festék- és lakkrétegeket teljesen el kell távolítani. A fában lévő kisebb repedéseket és nagyobb lyukakat ki kell tölteni (Osmo fatapasszal/Osmo fugakitt-oldat). A fafelületeket körültekintően meg kell csiszolni, durvább csiszolópapírral kezdve - a végső csiszolás fapadlók esetén P120-150, bútoroknál P180-240 szemcseszámú csiszolóval. A felület olajozása előtt a csiszoláskor keletkezett port el kell távolítani.

Felvitel:

Osmo lapos ecsettel, padlóápoló kefével vagy mikroszálas hengerrel vékonyan vigye fel a fa erezetének irányát követve, majd 10-15 percen belül alaposan oszlassa el. Az esetleges felesleget fel kell itatni. Jó szellőzés mellett 4-5 órán keresztül hagyja száradni. A száradást követően a második réteget ugyanolyan vékonyan és gyorsan vigye fel. Már olajozott felület felújítása esetén rendszerint elég 1 réteget felvinni a szennyeződéstől megtisztított felületre.

A munkaeszközök tisztítása:

Osmo ecsettisztítóval (aromás anyagokat nem tartalmaz).

Száradási idő:

Kb. 3-5 órán keresztül kell száradni hagyni normál éghajlati viszonyok között (23°C / 50%-os rel. páratart.) és jó szellőzés mellett. Alacsonyabb hőmérséklet és/vagy magasabb páratartalom esetén a száradási idő jelentősen hosszabb.

Kiadósság:

A termék fedőképessége 1 rétegben 24 m2/1 l. Ez jelentős mértékben függ a kezelt fa állapotától. A megadott adatok sima és gyalult/csiszolt felületekre vonatkoznak. Egyéb felületeken a fedőképesség ettől eltérő lehet.

Útmutató:

Az olajok felerősítik a fa természetes színárnyalatát (tartós nedves hatás). Ha túlzott a felvitt mennyiség, a szellőzés pedig nem elégséges, a száradás elhúzódhat. Sötét és magas járulékosanyag-tartalmú fafajták (pl. wenge, merbau, jatoba stb.) esetén az Osmo világos viasz használatát javasoljuk. Próbakezelés ajánlott. Parafapadlók esetén a magas felszívó-képesség miatt különösen figyelni kell arra, hogy vékony réteget vigyünk fel! A parafánál hosszabb száradási idővel kell számolni (legalább -8 óra). Figyelem: A szekrények belsejét és a fiókokat max. 1x vékonyan kenjük át egy ruhával. Tisztításhoz az Osmo Wisch-Fix használható. A felület felfrissítéséhez és intenzív tisztításához az Osmo viaszos ápoló- és tisztítószert kell használni. Amennyiben magasabb fényességi fokot szeretne elérni, az alapos száradást követően vékony rétegben vigye fel az Osmo viaszos ápoló- és tisztítószert, majd a száradást követően polírozza át.

Biztonsági útmutató:

Tűzveszélyes folyadék és gőz. Gyermekektől elzárva tartandó. Hőtől/nyílt lángtól távol tartandó. Tilos a dohányzás. Ügyeljen rá, hogy ne kerüljön a szemébe, bőrére, vagy a ruhájára. A csomagolást vagy a címkét őrizzük meg, hogy rendelkezésre álljon, ha orvoshoz kell fordulni. Figyelem: A folyékony termékkel átitatott ruhákat a felhasználást követően azonnal ki kell mosni vagy hermetikusan lezárt fémedényben kell tárolni (a termék öngyulladásra hajlamos!) A megszáradt réteg a DIN 4102 szerint B2 osztályba tartozik (normál éghetőség). A biztonsági adatlap kérésre rendelkezésre áll.

Hulladékkezelés:

A maradék termékeket és a teljesen kiürült csomagolóanyagot a helyileg hatályos előírások szerint kell megsemmisíteni (EU hulladékkód: 08 01 11). Csak a maradványoktól megtisztított edényeket lehet újrafelhasználni.