Osmo Kerti és Homlokzatfesték

Új termék!

Rendkívül időjárás- és UV-álló, jól fedő kültéri fafesték. Az Osmo kerti- és homlokzatfesték légáteresztő és víztaszító. A megszáradt felületkezelő réteg emberre, állatra és növényekre nem ártalmas nyál- és izzadságálló a DIN 53160 szerint, illetve gyerekjátékokhoz használható az EN 71.3 szerint).

Az Osmo kerti- és homlokzatfesték leginkább kültéri fafelületekre alkalmas: fahomlokzatokra, balkonokra, zsalukra, kerítésekre, pergolákra, kerti házakra, autóbeállókra.

Kezeletlen fa esetén 2 réteg, felújítás során 1 réteg elegendő!

Kiadósság: 16 m2/liter

Vizesbázisú, gyorsan szárad!

Variáció kiválasztása:

8 890 Ft

Termékleírás

Rendkívül időjárás- és UV-álló, jól fedő kültéri fafesték. Az Osmo kerti- és homlokzatfesték légáteresztő és víztaszító. A megszáradt felületkezelő réteg emberre, állatra és növényekre nem ártalmas nyál- és izzadságálló a DIN 53160 szerint, illetve gyerekjátékokhoz használható az EN 71.3 szerint).

Felhasználási terület:

Az Osmo kerti- és homlokzatfesték leginkább kültéri fafelületekre alkalmas: fahomlokzatokra, balkonokra, zsalukra, kerítésekre, pergolákra, kerti házakra, autóbeállókra.

Összetevők:

Polimer diszperziók, titándioxid (fehér pigment), vas-oxid és szerves pigmentek, adalékanyagok és tartósítószerek (MIT/BIT). Oldószer: Víz. A termék EU-határértéke (1.d kat.): 130 g/l VOC (2010). A termék max. 130 g/l VOC összetevőt tartalmaz. Kérésre elküldjük a teljes, részletes nyilatkozatot.

Fizikai tulajdonságok:

Viszkozitás: 30-40 s, 4 mm DIN 53211 szerint, viszkózus/folyékony Szag: gyenge/enyhe, száradás után szagtalan Lobbanáspont: nem szükséges pH-érték: 7,5-8,5

Eltarthatóság:

Eredeti, zárt csomagolásban tárolva legalább 2 évig eltartható. Fagytól és 30°C feletti hőmérséklettől védeni kell!

Előkészítés:

A fafelületnek tisztának, száraznak és fagymentesnek kell lenni (felviteli hőmérséklet min. +5°C, fa max. nedvességtartalma 18%). Amennyiben a fa kiegészítő védelmét is biztosítani szeretné korhadás, kékpenész és rovarok ellen, a nyers fát Osmo WR faimpregnálószerrel előzetesen le kell kezelni. Az Osmo kerti- és homlokzatfesték felhasználásra kész, nem kell hígítani. Alaposan fel kell keverni. Ha lehetséges, az első réteget összeszerelés előtt a fa teljes felületére fel kell vinni. A még jó állapotban lévő régi festékréteget meg kell tisztítani és meg kell csiszolni - a sérült rétegeket el kell távolítani (le kell csiszolni). A csiszolási munkák közben általános pormaszkot kell viselni.

Felvitel:

Az Osmo lapos ecsettel vagy mikroszálas hengerrel sávonként vékonyan és gyorsan a fa erezetének irányában felvisszük, vagy szórással felhordjuk. Jó szellőzés mellett kb. 3-4 órán keresztül hagyja száradni. Száradás után, szükség esetén, finom szemcseszámú csiszolóval köztes csiszolást kell végezni, majd a második réteget ugyanolyan vékonyan és gyorsan fel kell vinni. A felület felújítása esetén általában elég egy réteg.

A munkaeszközök tisztítása:

Használat után azonnal vízzel és szappannal.

Száradási idő:

Kb. 3-5 órán keresztül kell száradni hagyni normál éghajlati viszonyok között (23°C / 50%-os rel. páratart.) és jó szellőzés mellett. Alacsonyabb hőmérséklet és/vagy magasabb páratartalom esetén a száradási idő jelentősen hosszabb.

Kiadósság:

A termék fedőképessége 1 rétegben 16 m²/1 l. Ez jelentős mértékben függ a kezelt fa állapotától. A megadott adatok sima és gyalult/csiszolt felületekre vonatkoznak. Egyéb felületeken a fedőképesség ettől eltérő lehet.

Útmutató:

Egyes fafajták esetén természetes jelenség lehet, hogy az időjárási körülmények hatására a vízben oldódó, színes járulékos anyagok kioldódnak a fából. A trópusi fafajtákat és egyéb magas járulékosanyag-tartalmú fafajtákat (tölgyet, fehér akácot, vörösfenyőt) először ki kell szárítani. Ezt követően jobb lesz a fa felvevőképessége, és a bevonat optimálisan tapad.

Biztonságos használatra figyelmeztetés:

Gyermekektől elzárva tartandó. 1,2-benzizotiazol- 3(2H)-ont (BIT) és 2-metil-2H-izotiazol-3-ont (MIT) tartalmaz. Allergiás bőrreakciót válthat ki. Védőkesztyű használata kötelező. A szennyezett ruhát le kell venni és az újbóli használat előtt ki kell mosni. HA BŐRRE KERÜL: Lemosás bő szappanos vízzel. Bőrirritáció vagy kiütés esetén: Orvoshoz kell fordulni/orvosi segítséget kell kérni. A csomagolást vagy a címkét őrizzük meg, hogy rendelkezésre álljon, ha orvoshoz kell fordulni. A biztonsági adatlap kérésre rendelkezésre áll. 

Figyelem! Szórás esetén veszélyes, belélegezhető részecskék keletkezhetnek. Ne lélegezze be a szórt permetet vagy ködöt. Az allergiásoknak szóló információk az alábbi weblapon olvashatók: www.osmo.de\Allergiker-Info (vagy hívja a +49 172 5156 913 telefonszámot).

Ártalmatlanítás: A maradék termékeket és csomagolóanyagot a helyileg hatályos előírások szerint kell megsemmisíteni (EU hulladékkód: 08 01 12). Csak a maradványoktól megtisztított edényeket lehet újrafelhasználni.