Osmo Kő és Terrakotta Olaj

Új termék!

Színtelen, selyemmatt természetesolaj-alapú impregnálószer beleivódik a nyitott pórusú felületbe, és nem képez filmréteget a felületen. 

Az Osmo kő- és terrakottaolajjal történő impregnálás a nyitott pólusú felületeket víztaszítóvá, valamint kosz- és szennyeződésállóvá teszi. 

Az esztrich- és betonfelületek portartó képessége jelentősen csökken.

Az Osmo kő- és terrakottaolaj akár polírozott, csiszolt, akár érdes felületű nyitott pórusú természetes kültéri kőfelületek, illetve műkőfelületek színtelen impregnálására alkalmas. 

Különösen alkalmas gránitból, valamint mészkőből és agyagpalából készült járólapok és ablakpárkányok kezelésére.

Kiadósság 1 rétegben: 32 m2/liter

Színkód: 620

Variáció kiválasztása:

9 050 Ft

Termékleírás

KŐ- ÉS TERRAKOTTAOLAJ: Ideális nyitott pórusú kő- és terrakottafelületek szennyeződés elleni védelmére

Ez a színtelen, selyemmatt természetesolaj-alapú impregnálószer beleivódik a nyitott pórusú felületbe, és nem képez filmréteget a felületen. Az Osmo kő- és terrakottaolajjal történő impregnálás a nyitott pólusú felületeket víztaszítóvá, valamint kosz- és szennyeződésállóvá teszi. Az esztrich- és betonfelületek portartó képessége jelentősen csökken.

Felhasználás terület:

Az Osmo kő- és terrakottaolaj akár polírozott, csiszolt, akár érdes felületű nyitott pórusú természetes kültéri kőfelületek, illetve műkőfelületek színtelen impregnálására alkalmas. Különösen alkalmas gránitból, valamint mészkőből és agyagpalából készült járólapok és ablakpárkányok kezelésére.

Összetevők:

Természetes növényi olajok (napraforgóolaj, szójaolaj, sáfrányos szekliceolaj), paraffin, szárítószer és víztaszító adalékanyag. Dezaromatizált könnyű ásványolaj (benzolmentes). A termék EU-VOC határértéke: nem alkalmazható. Kérésre elküldjük a teljes, részletes nyilatkozatot.

Fizikai tulajdonságok:

Viszkozitás: 120-160 mPas

Szag: gyenge/enyhe, száradás után szagtalan Lobbanáspont: >60 °C a DIN EN ISO 2719 szerint

pH-érték: nem szükséges

Eltarthatóság:

Eredeti, zárt csomagolásban tárolva legalább 5 évig eltartható. Ha fagy hatására besűrűsödne, felhasználás előtt 24 órán keresztül szobahőmérsékleten kell tartani.

Kiadósság:

A termék fedőképessége 1 rétegben 32 m²/1 l. Ez jelentős mértékben függ a kezelt felület állapotától. Az összes itt megadott információ sima felületekre vonatkozik. Egyéb felületeken a fedőképesség ettől eltérő lehet.

Útmutató:

Az olaj felerősíti az alapfelület természetes színárnyalatát (tartós nedves hatás). Próbakezelést mindenképpen végezni kell! Az impregnálás hatással lehet az eredeti felület csúszásgátló tulajdonságaira. A fehér vagy nagyon világos kőzetek/felületek az olaj hatására enyhén sárgás színezetet kaphatnak! A kőzet (pl. márvány) savérzékenysége megmarad. Nem felszívóképes felületek (pl. üveg, fényezett csempe vagy kerámia) nem kezelhetők (impregnálhatók). Az oldószerekre érzékeny felületeket (pl. az olyan műanyagokat, mint a plexiüveg) meg kell védeni. Ha nem megfelelő a szellőzés, az a száradás elhúzódását okozhatja.

Biztonságos használatra figyelmeztetés:

Gyermekektől elzárva tartandó. Ügyeljen rá, hogy ne kerüljön a szemébe, bőrére, vagy a ruhájára. A csomagolást vagy a címkét őrizzük meg, hogy rendelkezésre álljon, ha orvoshoz kell fordulni. Kizárólag szabadban vagy jól szellőző helyiségben használható. Figyelem: A folyékony termékkel átitatott ruhákat a felhasználást követően azonnal ki kell mosni vagy hermetikusan lezárt fémedényben kell tárolni (a termék öngyulladásra hajlamos). A biztonsági adatlap kérésre rendelkezésre áll.

Előkészítés:

A felületnek tisztának, száraznak és fagymentesnek kell lenni Az Osmo kő- és terrakottaolaj felhasználásra kész, nem kell hígítani. Alaposan fel kell keverni.

Felvitel:

Osmo lapos ecsettel, padlóápoló kefével, olajszínezék-felhordó vlies anyagú párnával (kézi párnatartóval) vagy mikroszálas hengerrel nagyon vékonyan vigye fel a felületre, majd alaposan oszlassa el. A felesleget (foltban vagy csíkban megmaradt olajat) egy párnával vagy szöszmentes ruhával fel kell itatni. Nagyobb felületek esetén az olajfelesleget egy gumitörlővel le kell húzni, és géppel (fehér párnával) át kell polírozni. Fontos: A folyékony olajnak be kell hatolni a felületbe. Nem maradhat olaj a felületen. Jó szellőzés mellett 8-10

órán keresztül hagyni kell száradni. A száradást követően a második réteget ugyanúgy nagyon vékonyan és gyorsan vigye fel. Az esetleges felesleget ismét el kell távolítani. Már olajozott felület felújítása esetén rendszerint elég 1 réteget felvinni a szennyeződéstől megtisztított felületre.

A munkaeszközök tisztítása:

Osmo ecsettisztítóval (aromás anyagokat nem tartalmaz).

Száradási idő:

Kb. 8-10 órán keresztül kell száradni hagyni normál éghajlati viszonyok között (23°C / 50%-os rel. páratart.) és jó szellőzés mellett. Alacsonyabb hőmérséklet és/vagy magasabb páratartalom esetén a száradási idő jelentősen hosszabb.

Ártalmatlanítás:

A maradék termékeket és csomagolóanyagot a helyileg hatályos előírások szerint kell megsemmisíteni (EU hulladékkód: 08 01 12). Csak a maradványoktól megtisztított edényeket lehet újra felhasználni.

Színárnyalat: 620 Színtelen selyemmatt

Kiszerelés: 0,75 l; 2,5 l