Osmo Viaszos Ápoló és Tisztítószer

Új termék!

Színtelen vagy áttetsző ápolóviasz, amely a keményviasz-olajjal kezelt felületű padlók, bútorok, és egyéb olajozott és viaszolt beltéri fafelületek időszakos felfrissítésére szolgál.

Az Osmo viaszos ápoló- és tisztítószer ideális a makacs szennyeződések, például a zsír vagy a cipőkrém eltávolítására, és leginkább az Osmo keményviasz-olajjal kezelt felületek felfrissítésére alkalmas.

Kiadósság: erősen függ a kezelt felület felszívóképességétől és a szennyeződés fokától. 1 liter tisztítószer kb. 80-100 négyzetméterre elég, 2 teáskanál kb. 1 négyzetméterre.

Kiszerelés: 0,4 l (Spray); 1 liter (doboz)

Színkód: 3029; 3087

Variáció kiválasztása:

6 100 Ft-tól

TERMÉKLEÍRÁS

Színtelen vagy áttetsző ápolóviasz, amely a keményviasz-olajjal kezelt felületű padlók, bútorok, és egyéb olajozott és viaszolt beltéri fafelületek időszakos felfrissítésére szolgál.

Szakszerű ápolás esetén a felületet természetes, egészségre ártalmatlan keményviaszokkal (karnauba- és kandelillaviasszal) ápolja. A padló ellenálló marad, anélkül, hogy filmréteg képződne rajta.

FELHASZNÁLÁSI TERÜLET

Az Osmo viaszos ápoló- és tisztítószer ideális a makacs szennyeződések, például a zsír vagy a cipőkrém eltávolítására, és leginkább az Osmo keményviasz-olajjal kezelt felületek felfrissítésére alkalmas.

ÖSSZETEVŐK

Természetes növényi viaszok (karnauba és kandelillaviasz); parafin, alifás szénhidrogének (> 30 %).

Kérésre elküldjük a teljes, részletes nyilatkozatot.

FIZIKAI TULAJDONSÁGOK

Fajsúly: 0,77 - 0,8 g/cm³

Viszkozitás: >30s DIN EN ISO 2431/3 mm, viszkózus

Szag: gyenge/enyhe, száradás után szagtalan Lobbanáspont: >60°C a DIN EN ISO 2719 szerint

ELTARTHATÓSÁG

Száraz helyen és jól lezárva tárolva legalább 5 évig eltartható. Ha fagy hatására besűrűsödne, felhasználás előtt 24-36 órán keresztül szobahőmérsékleten kell tartani.

ELŐKÉSZÍTÉS

A fafelületnek tisztának és száraznak kell lenni. Erre a célra megfelel akár egy porrongy, feltörlőfej vagy porszívó is. Az egyszerű tisztítás és ápolás érdekében nagyon ajánlott az Osmo Opti-szett (Osmo Padlótisztító Készlet - portörlő fej, nedves törlőfej, aktívszálas kendő) használata. Erősen igénybe vett és szennyezett - például nyílt téren lévő - padlók esetén nedves törlőfejünkkel (Osmo Wisch-Fix felmosószerrel kevert vízzel) kell felmosni, majd szárazon áttörölni.

FELVITEL

Kézi felvitel:

Folteltávolításhoz és intenzív ápoláshoz az Osmo viaszos ápoló- és tisztítószert az aktívszálas kendőnkkel kell felvinni a felületre (kb. 2 teáskanálnyit négyzetméterenként). A különösen makacs foltoknál az Osmo viaszos ápoló- és tisztítószert egy kendővel vagy dörzsszivaccsal kell bedörzsölni.

Gépi felvitel:

A viaszos ápoló- és tisztítószert egy forgótárcsás géppel és a fehér párnával kell a felületre felvinni (kb. 2 teáskanálnyit négyzetméterenként). A viaszos ápoló- és tisztítószert egyenletesen el kell oszlatni a felületen, majd jól be kell dolgozni. Ha a felvitel csíkossá válik, akkor vagy meg kell fordítani a párnát, vagy egy új párnát kell használni, lásd a FloorXcenter útmutatóját is. Magasabb fényességi fok eléréséhez egy fehér párnával kell felpolírozni a megszáradt felületet.

A MUNKAESZKÖZÖK TISZTÍTÁSA: Osmo ecsettisztítóval (aromás anyagokat nem tartalmaz).

SZÁRADÁSI IDŐ

Kb. 30-40 perc (normál éghajlati viszonyok között: 23 °C / 50%-os rel. páratart.). Alacsonyabb hőmérséklet és/vagy magasabb páratartalom esetén a száradási idő hosszabb. Jól szellőző helyen kell száradni hagyni.

KIADÓSSÁG

Az Osmo viaszos ápoló- és tisztítóspray kiadóssága erősen függ a kezelt felület felszívóképességétől és a szennyeződés fokától. (1 liter tisztítószer kb. 80-100 négyzetméterre elég, 2 teáskanál kb. 1 négyzetméterre).

ÚTMUTATÓ

A keményviasz (karnauba- és kandelillaviasz) rendszeres felvitele esetén a padló felfrissül, szennyeződés- és kopásállósága javul. Ennek ellenére elengedhetetlen, hogy az adott év során a padló a keményviaszolajok hiányzó olajtartalmát is megkapja. Leheletvékonyan kell felvinni, ellenkező esetben meglátszódhatnak a lábnyomok. A fehérre színezett tisztító- és ápolószert kizárólag fehér alaphoz lehet használni. Különösen erős igénybevételnek kitett helyeken (pl. átjárók) a megtisztított felületre újból fel kell vinni az Osmo keményviasz-olajat.

BIZTONSÁGI ÚTMUTATÓ

Gyermekektől elzárva tartandó. Ügyeljen rá, hogy ne kerüljön a szemébe, bőrére, vagy a ruhájára. Ismétlődő expozíció a bőr kiszáradását vagy megrepedezését okozhatja. A csomagolást vagy a címkét őrizzük meg, hogy rendelkezésre álljon, ha orvoshoz kell fordulni. Csak a szabadban vagy jól szellőző helyiségekben szabad tárolni. A biztonsági adatlap kérésre rendelkezésre áll.

HULLADÉKKEZELÉS

A maradék termékeket és csomagolóanyagot a helyileg hatályos előírások szerint kell megsemmisíteni (EU hulladékkód: 08 01 11). Csak a maradványoktól megtisztított edényeket lehet újra felhasználni.

SZÍNÁRNYALAT 3029 Színtelen

KISZERELÉS viaszos ápoló- és tisztítószer: 1 l