Osmo WPC & BPC Olaj

Új termék!

Színtelen, selyemmatt WPC & BPC ápolóolaj beivódik a felületbe, és nem képez rajta filmréteget. Az impregnálás hatására a felület víztaszító lesz, valamint ellenálló szennyeződéssekkel és foltokkal szemben.

Az Osmo WPC & BPC ápolóolaj az időjárásnak már kitett fa-polimer kompozit (WPC) és bambusz-polimer kompozit (BPC) felületek színtelen ápolására és felfrissítésére szolgál. Különösen alkalmas WPC vagy BPC teraszpadlók, napellenzők és kertibútorok ápolására.

Kiadósság: 40 m2/liter  1 rétegben

Kiszerelés: 1 liter

Színkód: 030

9 350 Ft

Termékleírás

A színtelen, selyemmatt WPC & BPC ápolóolaj beivódik a felületbe, és nem képez rajta filmréteget. Az impregnálás hatására a felület víztaszító lesz, valamint ellenálló szennyeződéssekkel és foltokkal szemben.

Felhasználási terület:

Az Osmo WPC & BPC ápolóolaj az időjárásnak már kitett fa-polimer kompozit (WPC) és bambusz-polimer kompozit (BPC) felületek színtelen ápolására és felfrissítésére szolgál. Különösen alkalmas WPC vagy BPC teraszpadlók, napellenzők és kertibútorok ápolására.

Összetevők:

Természetes növényi olajok (napraforgóolaj, szójaolaj, sáfrányos szekliceolaj), paraffin, szárítószer és víztaszító adalékanyagok. Dezaromatizált könnyű ásványolaj (benzolmentes). A termék EU-VOC határértéke: nem alkalmazható. Kérésre elküldjük a teljes, részletes nyilatkozatot.

Fizikai tulajdonságok:

Viszkozitás: 30 - 50 mPas Szag: gyenge/enyhe, száradás után szagtalan Lobbanáspont: >60 °C a DIN EN ISO 2719 szerint pH-érték: nem szükséges

Eltarthatóság: Eredeti, zárt csomagolásban tárolva legalább 5 évig eltartható.

Előkészítés:

A felületnek időjárástól megviseltnek, tisztának, száraznak és fagymentesnek kell lenni Az Osmo WPC & BPC ápolóolaj felhasználásra kész, nem kell hígítani. Alaposan fel kell keverni. A kezelés előtt a felületet egyszer alaposan meg kell tisztítani az Osmo WPC & BPC 8021 tisztítószerrel, így biztosítható a termék megfelelő tapadása az alapfelülethez. Az ápolóolaj felvitele előtt a felületet alaposan le kell mosni vízzel, majd meg kell szárítani.

Felvitel:

Az Osmo lapos ecsettel vagy teraszfestő kefével nagyon vékonyan vigye fel, majd alaposan oszlassa el. A felesleget (foltban vagy csíkban megmaradt olajat) egy olajtól mentes teraszfestő kefével el kell távolítani. Fontos: A folyékony olajnak be kell szívódnia a felületbe. Nem maradhat olaj a felületen vagy a nútokban/vájatokban. A túl sok olaj nagyon lassan szárad és egy fényes olajréteget képezhet, amely nem tapad megfelelően az alapfelülethez. Jó szellőzés mellett 8-10 órán keresztül hagyja száradni.

A munkaeszközök tisztítása: Osmo ecsettisztítóval (aromás anyagokat nem tartalmaz).

Száradási idő:

Kb. 8-10 órán keresztül kell száradni hagyni normál éghajlati viszonyok között (23°C / 50%-os rel. páratart.) és jó szellőzés mellett. Alacsonyabb hőmérséklet és/vagy magasabb páratartalom esetén a száradási idő jelentősen hosszabb.

Kiadósság:

1 liter 1 rétegben körülbelül 40 m²-re elég. A termék fedőképessége jelentős mértékben függ a kezelt felület állapotától. Az összes itt megadott információ sima felületekre vonatkozik. Egyéb felületeken a fedőképesség ettől eltérő lehet.

Útmutató:

Az olaj felerősíti az alapfelület természetes színárnyalatát (tartós nedves hatás). Próbakezelést mindenképpen végezni kell! Az impregnálás hatással lehet az eredeti felület csúszásálló tulajdonságaira. A fehér vagy nagyon világos felületek az olaj hatására enyhén sárgás színezetet kaphatnak! Nem felszívóképes felületek (pl. üveg, fényezett csempe, kerámia vagy műanyag) nem kezelhetők (impregnálhatók).

Biztonságos használatra figyelmeztetés:

Gyermekektől elzárva tartandó. Ügyeljen rá, hogy ne kerüljön a szemébe, bőrére, vagy a ruhájára. A csomagolást vagy a címkét őrizzük meg, hogy rendelkezésre álljon, ha orvoshoz kell fordulni. Kizárólag szabadban vagy jól szellőző helyiségben használható. Figyelem: A folyékony termékkel átitatott ruhákat a felhasználást követően azonnal ki kell mosni vagy hermetikusan lezárt fémedényben kell tárolni (a termék öngyulladásra hajlamos). A biztonsági adatlap kérésre rendelkezésre áll.

Ártalmatlanítás:

A maradék termékeket és csomagolóanyagot a helyileg hatályos előírások szerint kell megsemmisíteni (EU hulladékkód: 08 01 12). Csak a maradványoktól megtisztított edényeket lehet újra felhasználni.

Színárnyalat: 030 Színtelen selyemmatt