Osmo Vágódeszka Olaj

Élelmiszerbiztos!

Áttetsző olaj-viasz keverék fából készül vágódeszkákhoz. 

Az Osmo vágódeszka-olaj természetes növényi olajokból és viaszokból készült. Fára alkalmazható; a mikropórusos felület nem repedezik meg, nem pattog vagy hámlik le, és nem hólyagosodik fel. Ellenálló a borral, sörrel, kólával, kávéval, teával, gyümölcslével, tejjel és vízzel szemben a német DIN 68861-1A szabványnak megfelelően.

Kiadósság: 24 m2/liter

Színárnyalat: 3099 - Színtelen matt

Méret: 0,5 liter

10 200 Ft

Kapcsolódó temékek


Osmo Vágódeszka-Olaj

Termékleírás:

Áttetsző olaj-viasz keverék fából készül vágódeszkákhoz. Az Osmo vágódeszka-olaj természetes növényi olajokból és viaszokból készült. Fára alkalmazható; a mikropórusos felület nem repedezik meg, nem pattog vagy hámlik le, és nem hólyagosodik fel. Ellenálló a borral, sörrel, kólával, kávéval, teával, gyümölcslével, tejjel és vízzel szemben a német DIN 68861-1A szabványnak megfelelően - a felületen nincsenek vízcseppek. A megszáradt lakk emberekre, állatokra és növényekre veszélytelen (a német DIN 53160 szabvány szerint nyál- és izzadságálló). Az Osmo vágódeszka-olaj az EN 1186 szabvány 5/14 része értelmében élelmiszerbiztos.

Javasolt felhasználás: Az Osmo vágódeszka-olaj ideális fából készült vágódeszkák védelmére.

Összetevők: Természetes növényi olajokból (napraforgóolaj, szójaolaj, sáfrányos szeklice-olaj) és viaszokból, paraffinból, ólommentes szárítóanyagokból és vízlepergető adalékanyagokból áll. Dezaromatizált könnyű ásványolaj (benzolmentes) VOC-besorolás a 2004/42/EK rendeletnek megfelelően: nem alkalmazható Az összetevőkről szóló részletes nyilatkozat kérésre elérhető.

Műszaki adatok: Fajsúly: 0,92-0,97 g/cm³ Viszkozitás: 50-70s DIN EN ISO 2431/4 mm Szag: gyenge/enyhe, száradás után szagtalan; Lobbanáspont: > 60°C, DIN EN ISO 2719 szerint pH-érték: nem szükséges

Tárolás: Felbontatlan eredeti edényben legalább 5 év. Ha fagy hatására besűrűsödik, használat előtt tegye 24 órára szobahőmérsékletű helyre.

Felület előkészítése: A fafelületnek tisztának, száraznak és fagyásmentesnek kell lenni (nedvességtartalom max. 18%). Az Osmo vágódeszka-olaj felhasználásra kész. Ne hígítsa. Használat előtt alaposan keverje fel. A régi mikropórusos pácot alaposan le kell tisztítani. A régi festék- és lakkréteget teljesen el kell távolítani. A csiszolási munkák közben pormaszkot kell viselni. Alaposan csiszolja meg a fafelületet. Először kezdje durva csiszolópapírral - végső csiszolás P150-240 csiszolóval (a fafajtától függően). A felület olajozása előtt seprűvel vagy porszívóval távolítsa el a csiszolóport. A kész felületet számos tényező befolyásolja, beleértve a fa állapotát is. Ezért mindig szükség van próba-felületkezelésre, különösen ismeretlen felületek esetén.

Alkalmazás módja: Vigye fel vékonyan az első réteget Osmo mikroszálas görgővel, lapos ecsettel vagy olajfelhordó fleece törlőkendővel a fa erezete mentén. Hagyja száradni körülbelül 8-10 órán keresztül. Száradás közben a jó szellőzést biztosítani kell. A második réteget Osmo olajfelhordó fleece törlőkendővel vagy szöszmentes ruhával vigye fel. A felület felújítása esetén általában elegendő egy réteget felvinni a tiszta és száraz felületre olajfelhordó fleece törlőkendővel vagy szöszmentes ruhával.

A munkaeszközök tisztítása: Osmo ecsettisztítóval (aromás anyagokat nem tartalmaz).

Száradási idő: Kb. 8-10 óra (normál éghajlati viszonyok között: 23°C/50 % rel. páratart.). Száradás közben jó szellőzést kell biztosítani. Alacsonyabb hőmérséklet és/vagy magasabb páratartalom esetén a száradási idő hosszabb lehet.

Kiadósság: A termék kiadóssága 1 rétegben 24 m²/1 l. Ez jelentős mértékben függ a fa jellegétől. Minden információ sima és gyalult/vágott felületre érvényes. Más felületek esetén más lehet a kiadósság.

Megjegyzés: Az Osmo vágódeszka-olaj felerősíti a fa színét (tartós nedves hatás). Ha túlzott a felvitt mennyiség, a szellőzés pedig nem elégséges, a száradás elhúzódik. Az Osmo vágódeszka-olajjal kezelt felületek nedves ruhával könnyedén tisztíthatóak; nedves tisztítás után szárazra kell törölni.

Vigyázat: Gyerekektől távol tartandó. Ne kerüljön szembe, bőrre vagy ruházatra. Ha orvosi segítségre van szükség, legyen kéznél a termék csomagolása vagy címkéje. Csak kültéren vagy jól szellőző helyen használja. Figyelem: A folyékony termékkel átitatott ruhákat a felhasználást követően azonnal ki kell mosni vagy hermetikusan lezárt fémedényben kell kell tárolni (a termék öngyulladásra hajlamos!). A megszáradt réteg a DIN 4102 rendelkezései szerint B2 osztályba tartozik (normál éghetőség). Kérésre biztonsági adatlap rendelkezésre áll.

Megsemmisítés: A maradék terméket és a teljesen kiürült csomagolást a helyi előírásoknak megfelelően ártalmatlanítsa (hulladék kódszám: 08 01 12). Csak a maradványoktól megtisztított edényeket lehet újrafelhasználni.Csak a teljesen üres edények használhatók újra.

Színárnyalatok: 3099 Átlátszó matt

Méret: 0,5 l