Osmo TopOlaj

Élelmiszerbiztos!

Olaj-viasz felületkezelő anyag - kifejezetten a bútorfelületekhez és fából készült konyhai munkalapokhoz kifejlesztve.

A TopOlaj ellenállóvá teszi a fafelületet a háztartási vegyszerekkel és foltokkal szemben, illetve vízlepergető és kopásálló felületet biztosít. Nyál - és izzadtság-álló, élelmiszer-biztos, valamint gyerekjátékokhoz is használható.

Rétegek száma: Kezeletlen fa esetén két réteg, felújítás esetén rendszerint egy réteg elegendő, amelyet a megtisztított felületre kell felvinni - csiszolás nélkül!

Kiszerelés: 0,125 l ; 0,5 l 

1 liter kb. 24 m2 felületkezeléshez elég.

Variáció kiválasztása:

2 450 Ft-tól

Osmo TopOlaj

TERMÉKLEÍRÁS

Színtelen vagy átlátszó olaj-viasz keverék fából készült bútorok és (konyhai) munkalapok kezelésére. Az Osmo TopOil természetes növényi olajokból és viaszokból készül. A fa nyílt pórusait megőrzi, nem törik, nem pattog le és nem töredezik be. A DIN 68861-1C szabványnak megfelelően ellenálló a borral, sörrel, kólával, kávéval, teával, gyümölcslével, tejjel és vízzel szemben - nem képez vízfoltokat. A megszáradt felületkezelő réteg emberre, állatra és növényekre nem ártalmas nyál- és izzadságálló a DIN 53160 szerint, illetve gyerekjátékokhoz használható az EN 71.3 szerint).

Az Osmo TopOil élelmiszerbiztos az 1186 európai szabvány 5/14. része értelmében!

FELHASZNÁLÁSI TERÜLET

Az Osmo TopOil ideális tömörfából vagy laminált fából készült, beltéri bútorfelületekre és munkalapokra (pl. konyhai munkalapokra, íróasztalokra, könyvespolcokra stb.). Ugyanígy alkalmas parafához és OSB-hez is.

ÖSSZETEVŐK

Természetes olajok és viaszok (napraforgóolaj, szójaolaj, sáfrányos szekliceolaj, karnauba- és kandelillaviasz), parafin, ólommentes szárítószer és víztaszító adalékanyag, dezaromatizált könnyű ásványolaj (benzolmentes). Az EU irányelv (2004/42/EK) szerinti VOC besorolás: nem alkalmazható.

FIZIKAI TULAJDONSÁGOK

Fajsúly: 0,92-0,97 g/cm³                                                                                                                                                                                      Viszkozitás: 50-70s DIN EN ISO 2431/4 mm, tixotróp. Szag: gyenge/enyhe, száradás után szagtalan. Lobbanáspont: >60 °C a DIN EN ISO 2719 szerint.

ELTARTHATÓSÁG

Száraz helyen és jól lezárva tárolva legalább 5 évig eltartható. Ha fagy hatására besűrűsödne, felhasználás előtt 24-36 órán keresztül szobahőmérsékleten kell tartani.

ELŐKÉSZÍTÉS

A fafelületnek tisztának, száraznak és fagymentesnek kell lenni (fa max. nedvességtartalma 18%). Az Osmo TopOil felhasználásra kész, nem kell hígítani. Alaposan fel kell rázni. A régi nyílt pórusú felületkezelő rétegeket alaposan meg kell tisztítani. A régi festék- és lakkrétegeket teljesen el kell távolítani. A csiszolási munkák közben általános pormaszkot kell viselni. A felület olajozása előtt a csiszoláskor keletkezett port kefével és elszívással el kell távolítani. A kezelés eredménye többek között a fa állapotától függ.

FELVITEL

Egy nem bolyhosodó ruhával a fa erezetének irányát követve vékonyan felvinni. Jó szellőzés mellett kb. 8-10 órán keresztül hagyja száradni. A felvitelt a fenti leírt módon 2-3 alkalommal meg kell ismételni. Felújítás esetén elég egyszer átolajozni egy nem bolyhosodó ruhával.

A MUNKAESZKÖZÖK TISZTÍTÁSA

Osmo ecsettisztítóval (aromás anyagokat nem tartalmaz).

SZÁRADÁSI IDŐ

Kb. 8-10 óra (normál éghajlati viszonyok között: 23 °C / 50%-os rel. páratart.). Alacsonyabb hőmérséklet és/vagy magasabb páratartalom esetén a száradási idő hosszabb. Jó szellőzést kell biztosítani.

KIADÓSSÁG

1 liter 1 rétegben körülbelül 24 m²-re elég. A termék fedőképessége jelentős mértékben függ a kezelt fa állapotától. A megadott adatok sima és gyalult/csiszolt felületekre vonatkoznak. Egyéb felületeken a fedőképesség ettől eltérő lehet.

BIZTONSÁGI ÚTMUTATÓ

Gyermekektől elzárva tartandó. Ügyeljen rá, hogy ne kerüljön a szemébe, bőrére, vagy a ruhájára. A csomagolást vagy a címkét őrizzük meg, hogy rendelkezésre álljon, ha orvoshoz kell fordulni. Kizárólag szabadban vagy jól szellőző helyiségben használható. Figyelem: A folyékony termékkel átitatott ruhákat a felhasználást követően azonnal ki kell mosni vagy hermetikusan lezárt fémedényben kell kell tárolni (a termék öngyulladásra hajlamos). A megszáradt réteg a DIN 4102 szerint B2 osztályba tartozik (normál éghetőség).

HULLADÉKKEZELÉS

A maradék termékeket és csomagolóanyagot a helyileg hatályos előírások szerint kell megsemmisíteni (EU hulladékkód: 08 01 11). Csak a maradványoktól megtisztított edényeket lehet újra felhasználni.