Osmo UVIWAX® Beltéri UV-Védő

Sárgulás ellen! Most már 2,5 literes kiszerelésben is!

Egyedülálló beltéri UV-védelem!

Különösen ajánlott falak és mennyezeti burkolatok, valamint szekrények és ajtók kezelésére.

Jelentősen csökkenti a fa természetes elsárgulását, így tovább megmarad a fa természetes, világos színáranyalata.

Rétegek száma: kezeletlen fa esetén két réteg, felújítás esetén rendszerint egy réteg elegendő, amelyet a megtisztított felületre kell felvinni csiszolás nélkül.

1 liter kb. 16 m2 felületkezeléséhz elég.

Variáció kiválasztása:

2 450 Ft-tól

Kapcsolódó termékek

Osmo Spray-tisztító

Osmo Természetes sörtéjű ecset

Osmo Ecsettisztító és higító


Osmo UVIWAX® UV-PROTECTION

TERMÉKLEÍRÁS

UVIWAX® UV-PROTECTION; Egyedülálló beltéri UV-védelem!

Színtelen vagy áttetsző, selyemmatt, viaszos jellegű felületkezelő anyag beltérre.

Az Osmo Uviwax® UV-Protection megvédi a fában található lignint a káros UV-sugaraktól. A fa természetes elsárgulása jelentősen csökken, és hosszú ideig fennmarad a fa természetes, világos színárnyalata.

Az Osmo Uviwax® UV-Protection szennyeződés-taszító, vízlepergető, kopásálló és kellemes tapintású felületet biztosít.

A fa nyílt pórusait megőrzi, nem törik, nem pattog le és nem töredezik be.

A megszáradt felületkezelő réteg emberre, állatra és növényekre nem ártalmas nyál- és izzadságálló a DIN 53160 szerint, illetve gyerekjátékokhoz használható az EN 71.3 szerint).

FELHASZNÁLÁSI TERÜLET

Az Osmo Uviwax® UV-Protection beltéri falborítások, lambériák, szekrények és ajtók teljes (egyedüli) kezelésére alkalmas. Ezen kívül alkalmas még Osmo Uviwax® UV-Protection viasszal gyárilag kezelt fatermékek fűrészelt éleinek, csavarfuratainak, illetve utólag rászerelt lécek, táblák utókezelésére is. Minden hazai fafajtára alkalmas.

ÖSSZETEVŐK

Polimer diszperzió, viaszok, valamint UV-védő adalékok. Oldószer: Víz. A termék EU-határértéke (1.e kat.): 130 g/l VOC (2010). A termék max. 90 g/l VOC összetevőt tartalmaz.

Kérésre elküldjük a teljes, részletes nyilatkozatot.

FIZIKAI TULAJDONSÁGOK

Fajsúly: 1,05-1,15 g/cm³

Viszkozitás: 20-35s DIN EN ISO 2431/3 mm, viszkózus pH-érték: 8,1-8,9

Szag: gyenge/enyhe, száradás után szagtalan Lobbanáspont: nem alkalmazható

ELTARTHATÓSÁG

2 év száraz helyen, jól lezárva, 5°C és 35°C közötti hőmérsékleten tárolva. Szállítás és tárolás során a fagymentességről gondoskodni kell.

ELŐKÉSZÍTÉS

A fafelületnek tisztának, száraznak és fagymentesnek kell lenni (fa max. nedvességtartalma 18 %, felviteli hőmérséklet min. 10°C).

Az Osmo Uviwax® UV-Protection felhasználásra kész, nem kell hígítani. Alaposan fel kell keverni.

A régi festék- és lakkrétegeket teljesen el kell távolítani. A csiszolási munkák közben általános pormaszkot kell viselni.

Az erős gyantatartalmú fákat (pl. Vörösfenyőt) Osmo ecsetes tisztítóval zsírtalanítani kell. Az Osmo Uviwax® UV-Protection önmagában használható felületkezelő anyag, amelyet kizárólag csak nyers fára lehet felvinni. Szükség esetén finom csiszolóval után lehet csiszolni. Az Osmo Uviwax® UV-Protection viasszal kezelt fákat általában csak meg kell tisztítani és át kell kenni.

A kezelés eredménye többek között a fa állapotától függ. Ezért nagyon fontos - különösen ismeretlen alapfelület esetén - próbafestést végezni.

FELVITEL

Az Osmo Aqua lapos ecsettel vékonyan és gyorsan a fa erezetének irányában felvisszük, majd alaposan eloszlatjuk; vagy szórással felhordjuk. Jó szellőzés mellett kb. 3-4 órán keresztül hagyja száradni. Szükség esetén finom csiszolóval köztes csiszolást alkalmazunk (P360). A száradást követően a második réteget ugyanolyan vékonyan és gyorsan vigye fel. Felújítás esetén általában egy réteg elég.

A MUNKAESZKÖZÖK TISZTÍTÁSA:

Használat után azonnal vízzel és szappannal

SZÁRADÁSI IDŐ

Kb. 3-4 óra (normál éghajlati viszonyok között: 23°C / 50%-os rel. páratart.). Alacsonyabb hőmérséklet és/vagy magasabb páratartalom esetén a száradási idő hosszabb. Jó szellőzést kell biztosítani.

KIADÓSSÁG

1 liter kb. 16 m² felületkezeléséhez elég.

A termék fedőképessége jelentős mértékben függ a kezelt fa állapotától. A megadott adatok sima és gyalult/csiszolt felületekre vonatkoznak. Egyéb felületeken a fedőképesség ettől eltérő lehet.

ÚTMUTATÓ

Az Uviwax® UV-Protection viasz önmagában használható. Nem szabad más festékekkel összekeverni vagy hígítani.

Amennyiben az Uviwax® UV-Protection termékkel kezelt felületnek szeretnénk megváltoztatni a színét, ehhez kizárólag az Osmo WohnraumWachs viasz használata javasolt.

BIZTONSÁGI ÚTMUTATÓ

Gyermekektől elzárva tartandó. Ügyeljen rá, hogy ne kerüljön a szemébe, bőrére, vagy a ruhájára. A szórt permet/köd belélegzése tilos. A csomagolást vagy a címkét őrizzük meg, hogy rendelkezésre álljon, ha orvoshoz kell fordulni. Kizárólag szabadban vagy jól szellőző helyiségben használható. Nem szakszerű tárolás esetén a kannában enyhe nyomás alakulhat ki. A kannát óvatosan kell kinyitni! Kerülni kell az anyagnak a környezetbe való kijutását.

A biztonsági adatlap kérésre rendelkezésre áll.

HULLADÉKKEZELÉS

A maradék termékeket és csomagolóanyagot a helyileg hatályos előírások szerint kell megsemmisíteni (EU hulladékkód: 08 01 12). Csak a maradványoktól megtisztított edényeket lehet újra felhasználni.

KISZERELÉS 0,75 l; 2,50 l

A fenti információk a legjobb tudásunkon és ismereteinken alapulnak, de garanciát nem vállalunk értük.