Osmo Csúszásgátló Teraszolaj

Már 0,125 l-es kiszerelésben is!

Kifejezetten nemes- és tűlevelű fák egyedi igényeinek megfelelően kifejlesztve.

Különösen ajánlott fapadlókhoz és kerti bútorokhoz.

A teraszolaj egyenletessé, ezen felül vízlepergetővé és szennyeződés-taszítóvá teszi a fa felületét.

A teraszolaj csúszásgátló kivitelben, mely nagyobb biztonságot jelent a családnak.

Rétegek száma: Egy záróréteg a teraszra, amelyet előzőleg már egy pigmentált Osmo teraszolajjal lekezeltek. Felújítás esetén rendszerint egy réteg elegendő, amelyet a megtisztított felületre kell felvinni - csiszolás nélkül!

Kiszerelés: 0,125; 0,75 l; 2,5l

1 liter kb. 24 m2 felületkezeléséhez elég.

Variáció kiválasztása:

2 450 Ft-tól

Osmo Teraszolaj

TERMÉKLEÍRÁS

Színtelen, selyemfényű fedőréteg a terasz színezett olajjal már lekezelt fafelületeire. Olyan speciális, sűrű, organikus csúszásgátló adalékot tartalmaz, amely egyenletesen eloszlik a felületkezelő rétegben, és száradás után csúszásmentességet biztosít. Nyílt pórusú, csökkenti a fa duzzadását és összehúzódását. Könnyen és megfolyás-mentesen terül. Terülés közben nem szárad ki.

Természetes olaj alapú, és vízlepergető. Nem törik, nem pattog le és nem töredezik be. Csiszolás nélkül egyszerűen felülfesthető.

A felületkezelő anyag a bevonat megelőző védelmére szolgáló hatóanyagokat tartalmaz penész, algák és gombák ellen.

FELHASZNÁLÁSI TERÜLET

Az Osmo Anti-Rutsch teraszolaj különösen alkalmas minden kültéri - például bankirai, massaranduba, garapa, vörösfenyő, douglas-fenyő vagy erdeifenyő - fateraszhoz és falépcsőhöz. Alkalmas bordázott, hornyolt, vagy különlegesen sima teraszfelületekhez is.

ÖSSZETEVŐK

Természetes olajok (napraforgóolaj, szójaolaj, sáfrányos szekliceolaj és lenolaj), szárítószer és biocid hatású adalék: Propikonazol. Dezaromatizált könnyű ásványolaj (benzolmentes). A termék EU-határértéke (1.h kat.): 500 g/l VOC (2010). A termék tartalma max. 500 g/l VOC.

FIZIKAI TULAJDONSÁGOK

Fajsúly: 0,9-1,0 g/cm³ Viszkozitás: 20-25s DIN 53211/4 mm, viszkózus. Szag: gyenge/enyhe, száradás után szagtalan. Lobbanáspont: >63 °C a DIN EN ISO 2719 szerint.

ELŐKÉSZÍTÉS

Javasolt a teraszt először egy pigmentált olajjal lekezelni, például Osmo Bangkirai-olajjal, vörösfenyő-olajjal vagy douglas-fenyő olajjal, illetve Osmo favédő olaj-lazúrral. Az Osmo Anti-Rutsch teraszolaj véd az elszíneződések ellen, és megnöveli a felület tartósságát. Régi nyílt pórusú felületkezelő rétegek felújítása esetén alaposan meg kell tisztítani. Ha a fa már elszürkült vagy elhasználódott, akkor Osmo Faélénkítő Intenzív Géllel le kell tisztítani, amely egyben fel is élénkíti. A fafelületnek tisztának, száraznak és fagymentesnek kell lenni (fa max. nedvességtartalma 20 %). Az Osmo Anti-Rutsch teraszolaj felhasználásra kész, nem kell hígítani. Alaposan fel kell keverni. A régi festék- és lakkrétegeket teljesen el kell távolítani. A kezelés eredménye többek között a fa állapotától függ.

FELVITEL

Az Osmo lapos ecsettel egyenletesen vigye fel a fa erezetének irányát követve, majd alaposan oszlassa el. Nagyobb felületek gyors megmunkálása érdekében a teraszpadlókhoz kialakított,150 mm-es Osmo padlóápoló kefe használatát ajánljuk. Jól és egyenletesen oszlassuk el. Jó szellőzés mellett kb. 12 órán keresztül hagyja száradni. Felújítás esetén rendszerint elég 1 réteget felvinni a szennyeződéstől megtisztított felületre.

A MUNKAESZKÖZÖK TISZTÍTÁSA

Osmo ecsettisztítóval (aromás anyagokat nem tartalmaz).

ELTARTHATÓSÁG

Száraz helyen és jól lezárva tárolva legalább 5 évig eltartható. Ha fagy hatására besűrűsödne, felhasználás előtt 24-36 órán keresztül szobahőmérsékleten kell tartani.

SZÁRADÁSI IDŐ

Kb. 12 óra (normál éghajlati viszonyok között: 23°C / 50%-os rel. páratart.). Alacsonyabb hőmérséklet és/vagy magasabb páratartalom esetén a száradási idő hosszabb. Jól szellőző helyen kell száradni hagyni.

KIADÓSSÁG

1 liter 1 rétegben körülbelül 24 m²-re elég. A termék fedőképessége jelentős mértékben függ a kezelt fa állapotától. A megadott adatok sima és gyalult/csiszolt felületekre vonatkoznak. Egyéb felületeken a fedőképesség ettől eltérő lehet.

ÚTMUTATÓ

Az Osmo Anti-Rutsch teraszolaj színtelen, ezért csak korlátozottan véd a nap UV-sugarai (elszürkülés) ellen. A színezett anyaggal történő első felületkezelő réteg, majd az Osmo Anti-Rutsch teraszolajjal történő egyszeri lekezelés megfelelő védelmet biztosít a terasznak. Az Anti-Rutsch teraszolaj önmagában nem ad elegendő védelmet. Az olajok felerősítik a fa természetes színárnyalatát (tartós nedves hatás). Annak érdekében, hogy a járóútvonalakon a fa ne szürküljön el, illetve a csúszásmentes hatás ne csökkenjen le, ezeknek a felületeknek a részleges utókezelését időről-időre el kell végezni. Ha már megjelent az elszürkülés, a felületet Osmo Faélénkítő Intenzív Géllel fel kell élénkíteni, majd le kell kezelni. Egyes fafajták esetén természetes jelenség lehet, hogy az időjárási körülmények hatására a vízben oldódó, színes járulékos anyagok kioldódnak a fából.

BIZTONSÁGI ÚTMUTATÓ

Gyermekektől elzárva tartandó. Ügyeljen rá, hogy ne kerüljön a szemébe, bőrére, vagy a ruhájára. Propikonazolt tartalmaz. Allergiás reakciókat válthat ki. A csomagolást vagy a címkét őrizzük meg, hogy rendelkezésre álljon, ha orvoshoz kell fordulni. Csak a szabadban vagy jól szellőző helyiségekben szabad tárolni. Ártalmas a vízi élővilágra, hosszan tartó károsodást okoz. Kerülni kell az anyagnak a környezetbe való kijutását. Figyelem: A folyékony termékkel átitatott ruhákat a felhasználást követően azonnal ki kell mosni vagy hermetikusan lezárt fémedényben kell tárolni (a termék öngyulladásra hajlamos). A megszáradt réteg a DIN 4102 szerint B2 osztályba tartozik (normál éghetőség).

HULLADÉKKEZELÉS

A maradék termékeket és csomagolóanyagot a helyileg hatályos előírások szerint kell megsemmisíteni (EU hulladékkód: 08 01 11). Csak a maradványoktól megtisztított edényeket lehet újra felhasználni.