Osmo Fafelújító/ Szürkülésgátló Gél

2,5 literes kiszereléshez Teraszkefe is jár!

Pépes állagú speciális kültéri tisztítószer.

Megbízhatóan eltávolítja a fa elszíneződéseit.

Kiszerelés: 0,5 l; 2,5 l

A 2.5 literes kiszereléshez jár egy Osmo Teraszkefe (150 mm)!

1 liter kb. 10 m2 felületre elég, a szürkülés mértékétől függően.

Variáció kiválasztása:

3 890 Ft-tól

Osmo Fafelújító/Szürkülésgátló gél

TERMÉKLEÍRÁS

Sűrű speciális tisztítószer az elszürkült kültéri fafelületek felfrissítésére és tisztítására. A Faélénkítő Intenzív Gél csepegésmentes, így - a függőleges felületekre is - egyszerűen felvihető. A gél mélyen beivódó tulajdonságának köszönhetően a szürke patina eltűnik, majd ezt követően az olajok visszaállítják a fa friss, meleg színárnyalatát.

FELHASZNÁLÁSI TERÜLET

Az Osmo Faélénkítő Intenzív Gél különösen ajánlott fateraszok, fahomlokzatok, kerti bútorok és hasonló felületek kezelésére.

ÖSSZETEVŐK

Az Osmo Faélénkítő Intenzív Gél biológiailag lebomló oxálsavakat (<5%) tartalmaz. A termék oldószerektől, formaldehidtől, klórvegyületektől és aminoktól mentes.

FIZIKAI TULAJDONSÁGOK

Fajsúly: 0,99-1,05 g/cm³ Viszkozitás: >70s DIN EN ISO 2431/3 mm, tixotróp. Szag: gyenge/enyhe, száradás után szagtalan. Lobbanáspont: n/a.

ELTARTHATÓSÁG

Jól lezárt csomagolásban, fagymentes, száraz és nem túl meleg helyen (5-35°C) több mint 2 évig eltartható. A fagymentességre szállítás közben is ügyelni kell!

ELŐKÉSZÍTÉS

Az elszürkült fát a durva szennyeződésektől meg kell tisztítani (alaposan le kell söpörni), majd vízzel be kell nedvesíteni. A Faélénkítő Intenzív Gél felhasználásra kész, nem kell hígítani.

FELVITEL

A gélt a fa erezetének irányában bőségesen fel kell vinni. Körülbelül 20 perc elteltével egy kemény kefével le kell tisztítani és bő vízzel le kell öblíteni. Körülbelül 48 óra száradási időt követően az ismét frissnek látszó fa hosszantartó védelméről megfelelő felületkezelő anyag segítségével (pl. Osmo favédő olajlazúr, teraszolaj, víkendház-festék stb.) gondoskodni kell. A teraszok gépi kezeléséhez az Osmo terasz- és padlótisztító gép használata ajánlott.

A MUNKAESZKÖZÖK TISZTÍTÁSA

Vízzel és szappannal.

SZÁRADÁSI IDŐ

Kb. 24-48 óra (normál éghajlati viszonyok között: 23 °C / 50%-os rel. páratart.). Alacsonyabb hőmérséklet és/vagy magasabb páratartalom esetén a száradási idő hosszabb. Jól szellőző helyen kell száradni hagyni.

KIADÓSSÁG

1 liter 1 rétegben (az elszürkülés mértékétől függően) körülbelül 10 m²-re elég. A termék fedőképessége jelentős mértékben függ a kezelt fa állapotától. A megadott adatok sima és gyalult/csiszolt felületekre vonatkoznak. Egyéb felületeken a fedőképesség ettől eltérő lehet.

ÚTMUTATÓ

Fémeket (pl. szerelvényeket) és a növényeket védeni kell a közvetlen érintkezéstől (pl. a haszonnövényeket és dísznövényeket festőfóliával le kell takarni).

BIZTONSÁGI ÚTMUTATÓ

Gyermekek kezébe nem adható. A csomagolást vagy a címkét őrizzük meg, hogy rendelkezésre álljon, ha orvoshoz kell fordulni. Ügyeljen rá, hogy ne kerüljön a szemébe, bőrére, vagy a ruhájára.

HULLADÉKKEZELÉS

A maradék termékeket és csomagolóanyagot a helyileg hatályos előírások szerint kell megsemmisíteni (EU hulladékkód: 20 01 29). Csak a maradványoktól megtisztított edényeket lehet újra felhasználni.