Osmo Dekorviasz

Beltéri Fafelületek szinezéséhez!

Áttetsző és intenzíven színezett kialakítás - univerzálisan használható beltéri fafelületekre!

Különösen ajánlott bútorokra és gyerekjátékokra, falra, lambériára, ajtókra, korlátokra, gerendára és laminált lemezre.

Padlók esetén ajánlott színtelen keményviasz-olaj záróréteget felvinni.

A dekorviasz víz- és szennyeződés-taszító felületet biztosít. Foltokkal és maszatos szennyeződésekkel szemben ellenálló.

Rétegek száma: áttetsző felület kialakításához egy rétegben, intenzíven színezett felülethez két rétegben kell felvinni.

Kiszerelés: 0,125 l , 0,75 l , 2,5 l

1 liter kb. 24 m2 felületkezeléséhez elég.

Variáció kiválasztása:

1 900 Ft-tól

Kapcsolódó termékek


Osmo Dekorviasz

TERMÉKLEÍRÁS

Áttetsző vagy intenzíven színezett fedőréteg fához, amely egyedülállóan egyesíti egy termékben a természetes olajok és viaszok előnyeit. Az Osmo Dekorviasz foltálló, vízlepergető és kopásálló, és olyan felületet eredményez, amelyet kellemes megérinteni. A hagyományos fedőlakkokhoz képest a növényi összetevők használatával egyenletesebb színt és harmonikusabb megjelenést lehet elérni.

Egyszerű felvitel - alapozó vagy köztes csiszolás nélkül - ezzel időt és pénzt lehet megtakarítani.

Fára alkalmazható; a mikropórusos felület nem repedezik meg, nem pattog vagy hámlik le, és nem hólyagosodik fel. Ellenálló a borral, sörrel, kólával, teával, gyümölcslével, tejjel és vízzel szemben a német DIN 68861-1C szabványnak megfelelően - a felületen nincsenek vízcseppek.

A megszáradt viasz emberekre, állatokra és növényekre veszélytelen (a német DIN 53160 szabvány szerint nyál- és izzadságálló, és az EN 71.3 szabványnak megfelelően alkalmas gyerekjátékokhoz).

FELHASZNÁLÁSI TERÜLET

Az Osmo Dekorviasz fából készült beltéri területek - falborítások, .zsaluk és oszlopok, valamint ajtók - védelmére és dekoratív felületkezelésére alkalmas. Használható élragasztott panelek, farostlemezek és MDF kezelésére is. Ideális fapadlók színezett alapozó-rétegének, valamint a sötétített fafelületek felülfesté-séhez. Nagyon ajánlott bútorokhoz és gyerekjátékokhoz.

ÖSSZETEVŐK

Természetes növényi olajokból és viaszokból (napraforgóolaj, szójaolaj, sáfrányos szeklice-olaj, karnauba- és kandelilla-viasz), paraffinból, vas-oxidból és szerves pigmentekből, titán-dioxidból (fehér pigment), szárító és vízlepergető adalékanyagokból áll. Dezaromatizált könnyű ásványolaj (benzolmentes). A termékre vonatkozó EU határérték A/e): 400 g/l VOC (2010). A termék max. 400 g/l VOC-t tartalmaz.

MŰSZAKI ADATOK

Fajsúly: 0,90-1,3 g/cm³ Viszkozitás: >70s DIN EN ISO 2431/3 mm, viszkózus. Szag: gyenge/enyhe, kiszáradás után szagtalan. Lobbanáspont: >61 °C a DIN EN ISO 2719 szerint.

ELTARTHATÓSÁG

Akár 5 évig, vagy tovább, ha száraz helyen és jól lezárva tárolják. Ha fagy miatt besűrűsödik, használat előtt 24-36 órán keresztül tartsa szobahőmérsékleten.

FELÜLET ELŐKÉSZÍTÉSE

A fafelületnek tisztának, száraznak és fagymentesnek kell lenni (nedvességtartalom max. 18%). Az Osmo Dekorviasz felhasználásra kész. Ne hígítsa. Használat előtt alaposan keverje fel. A régi mikropórusos pácot alaposan le kell tisztítani. A régi festék- és lakkréteget teljesen el kell távolítani. Általános szabályként csiszolás közben pormaszkot kell viselni. Az olaj felvitele előtt söpörje le vagy porszívózza fel a csiszolóport a felületről. Ha lehetséges, az első réteget a felület összes oldalára vigye fel összeszerelés előtt. A kész felületet számos tényező befolyásolja, beleértve a fa állapotát is.

FELVITEL MÓDJA

Áttetsző szín (egy réteg): az Osmo lapos ecsettel, olajfelhordó fleece törlőkendővel (kézipárna tartó) vagy mikroszálas görgővel, a fa erezete mentén vigyen fel egy nagyon vékony réteget a tiszta és száraz fafelületre, majd jól terítse el. Ha enyhébb színezett hatást szeretne elérni, egy nem bolyhosodó ruhával vigyen fel egy nagyon vékony réteget, majd 20 percen belül egyenletesen oszlassa el. Száradás közben jó szellőzést kell biztosítani. Intenzív szín (két réteg): az Osmo lapos ecsettel vagy mikroszálas görgővel, a fa erezete mentén vigyen fel egy nagyon vékony réteget a tiszta és száraz fafelületre, majd jól terítse el. Száradás közben jó szellőzést kell biztosítani. Vigye fel a második réteget - szintén vékonyan. Fontos: Mechanikai igénybevételnek kitett területeken, pl. padlókon max. egy réteget javaslunk, majd általában egy vékony réteget fel kell vinni az átlátszó Osmo Keményviasz® Original olajból.

A MUNKAESZKÖZÖK TISZTÍTÁSA

Osmo ecsettisztítóval (aromás anyagokat nem tartalmaz).

SZÁRADÁSI IDŐ

Kb. 24 óra (normál éghajlati viszonyok között: 23°C /50 % rel. páratart.). Alacsonyabb hőmérséklet és/vagy magasabb páratartalom esetén a száradási idő hosszabb lehet. Száradás közben jó szellőzést kell biztosítani.

KIADÓSSÁG

1 liter kb. 24 m² felületre elég egy rétegben. A kiadósság jelentős mértékben függ a fa állapotától. Minden információ sima és gyalult/lecsiszolt felületre érvényes. Más felületek esetén más lehet a kiadósság.

MEGJEGYZÉS

Ha túlzott a felvitt mennyiség, a szellőzés pedig nem elégséges, a száradás elhúzódik, és az olajra jellemző szag érezhető. Olyan színárnyalatot válasszon, amely megfelel a fa természetes árnyalatának, vagy sötétebb annál (próbafestést kell végezni). Az olajok felerősítik a fa természetes színárnyalatát (tartós nedves hatás). Szekrények belsejében és fiókokban max. egy vékony réteget vigyünk fel egy ruhával.

BIZTONSÁGI ÚTMUTATÓ

Gyermekektől elzárva tartandó. Ne kerüljön szembe, bőrre vagy ruházatra. Ha orvosi segítségre van szükség, legyen kéznél a termék csomagolása vagy címkéje. Csak kültéren vagy jól szellőző helyen használja. Figyelem A folyékony termékkel átitatott ruhákat a felhasználást követően azonnal ki kell mosni vagy hermetikusan lezárt fémedényben kell tárolni (a termék öngyulladásra hajlamos!). A megszáradt réteg a DIN 4102 rendelkezései szerint B2 osztályba tartozik (normál éghetőség).

HULLADÉKKEZELÉS

A maradék terméket és a teljesen kiürült csomagolást a helyi előírásoknak megfelelően ártalmatlanítsa (hulladék kódszám: 08 01 11). Csak a teljesen üres edények használhatók újra.