Osmo Csúszásgátló Keményviasz-Olaj

Már többféle kivitelben!

Kifejezetten fapadlók igényeihez kifejlesztve, könnyen ápolható és egészséges életteret biztosító felület.

A keményviasz-olaj felerősíti a fafelületek színének intenzitását, járható, víz- és szennyeződés-taszító, tartósan fennmarad és kivételesen ellenálló.

Rétegek száma: kezeletlen fa esetén két réteg, felújítás esetén rendszerint egy réteg elegendő, amelyet a megtisztított felületre kell felvinni - csiszolás nélkül!

1 liter kb. 24 m2 felületkezeléséhez elég.

Csúszásgátló kivitel!

Variáció kiválasztása:

2 450 Ft-tól

Osmo Csúszásgátló Keményviasz-Olaj

TERMÉKLEÍRÁS

Áttetsző fafelület-kezelő anyag olyan beltéri fapadlókra, ahol nagyobb csúszásmentességre van szükség. Az Osmo Polyx®-Oil Anti-Slip egyedülálló módon egyetlen termékben egyesíti a természetes olajok és viaszok előnyeit. Foltálló, vízlepergető és kopásálló. A hagyományos fedőlakkokkal szemben a növényi összetevők használatával egyenletesebb színt és harmonikusabb megjelenést lehet elérni. Egyszerű felvitel - alapozó vagy köztes csiszolás nélkül - ezzel idő és pénz takarítható meg. Fára alkalmazható; a mikropórusos felület nem repedezik meg, nem pattog vagy hámlik le, és nem hólyagosodik fel. Ellenálló a borral, sörrel, kólával, kávéval, teával, gyümölcslével, tejjel és vízzel szemben a német DIN 68861-1A szabványnak megfelelően - a felületen nincsenek vízcseppek. A megszáradt lakk emberekre, állatokra és növényekre veszélytelen (a német DIN 53160 szabvány szerint nyál- és izzadságálló, és az EN 71.3 szabványnak megfelelően alkalmas gyerekjátékokhoz).

FELHASZNÁLÁSI TERÜLET

Az Osmo Polyx®-Oil Anti-Slip ideális minden olyan fapadló védelmére, ahol magasabb csúszásmentes-ségre van szükség (kereskedelmi/ nyilvános terek), többek között tömörfa-, palló-, parketta-, OSB és parafa padlók kezelésére.

ÖSSZETEVŐK

Természetes növényi olajokból és viaszokból (napraforgóolaj, szójaolaj, sáfrányos szeklice-olaj, karnauba- és kandelilla-viasz), paraffinból, szárító, vízlepergető és csúszásgátló adalékanyagokból áll. Dezaromatizált könnyű ásványolaj (benzolmentes). A termékre vonatkozó EU határérték (A/i kat.): 500 g/l VOC (2010). A termék max. 500 g/l VOC-t tartalmaz.

MŰSZAKI ADATOK

Fajsúly: 0,88-0,91 g/cm³

Viszkozitás: tixotróp, viszkózus/krémes. Szag: gyenge/enyhe, száradás után szagtalan. Lobbanáspont: >60°C a DIN 53213 szerint.

ELTARTHATÓSÁG

Akár 5 évig, vagy tovább, ha száraz helyen és jól lezárva tárolják. Ha fagyás miatt besűrűsödik, használat előtt 24-36 órán keresztül tartsa szobahőmérsékleten.

FELÜLET ELŐKÉSZÍTÉSE

A fafelületnek tisztának, száraznak és fagyásmentesnek kell lenni (nedvességtartalom max. 18%). Az Osmo Polyx®-Oil Anti-Slip felhasználásra kész. Ne hígítsa. Használat előtt alaposan keverje fel. A régi mikropórusos pácot alaposan le kell tisztítani. A régi festék- és lakkréteget teljesen el kell távolítani. Alaposan csiszolja meg a fafelületet. A felület olajozása előtt seprűvel vagy porszívóval távolítsa el a csiszolóport.

FELVITEL MÓDJA

Osmo lapos ecsette, padlókefévell vagy mikroszálas hengerrel vékonyan vigye fel a fa erezetének irányát követve, majd alaposan oszlassa el. Jó szellőzés mellett hagyja száradni körülbelül 8-10 órán keresztül. A száradást követően gyorsan vigye fel a második réteget, szintén vékonyan. Ha korábban már leolajozott felületet szeretne felújítani, általában elég egy réteget felvinni a tiszta és száraz felületre.

A MUNKAESZKÖZÖK TISZTÍTÁSA

Osmo ecsettisztítóval (aromás anyagokat nem tartalmaz).

SZÁRADÁSI IDŐ

Kb. 8-10 óra (normál éghajlati viszonyok között: 23°C / 50 % rel. páratart.). Alacsonyabb hőmérséklet és/vagy magasabb páratartalom esetén a száradási idő hosszabb lehet. Száradás közben jó szellőzést kell biztosítani. A felület körülbelül 2-3 hét elteltével keményedik ki teljesen.

KIADÓSSÁG

1 liter kb. 24 m² felületre elég egy rétegben. A kiadósság jelentős mértékben függ a fa állapotától. Minden információ sima és gyalult/lecsiszolt felületre érvényes. Más felületek esetén más lehet a kiadósság.

BIZTONSÁGI ÚTMUTATÓ

Gyerekektől távol tartandó. Ne kerüljön szembe, bőrre vagy ruházatra. Ha orvosi segítségre van szükség, legyen kéznél a termék csomagolása vagy címkéje. Csak kültéren vagy jól szellőző helyen használja. Figyelem: A folyékony termékkel átitatott ruhákat a felhasználást követően azonnal ki kell mosni vagy hermetikusan lezárt fémedényben kell kell tárolni (a termék öngyulladásra hajlamos!). A megszáradt réteg a DIN 4102 rendelkezései szerint B2 osztályba tartozik (normál éghetőség).

HULLADÉKKEZELÉS

A maradék terméket és a teljesen kiürült csomagolást a helyi előírásoknak megfelelően ártalmatlanítsa (hulladék kódszám: 08 01 11). Csak a teljesen üres edények használhatók újra.