Osmo Színezett Keményviasz-olaj

Fapadló kezeléséhez!

Jól ismert keményviasz-olaj színes változata!

Beltéri felületkezeléshez, különösen ajánlott keményfa-padlókhoz, víkendházak padlóihoz, hajópadlókhoz, OSB- és parafapadlókhoz; emellett bútorfelületekhez és laminált lemezekhez is használható.

Rétegek száma: Kezeletlen fán maximum 2 rétegben.

A fapadlókat maximum egyszer kell a keményviasz-olajjal lekezelni. A 2. réteget egy színtelen Osmo keményviasz-olajjal kell elvégezni.

Kiszerelés: 0,125 l ; 0,75l ; 2,5 l

1 liter kb. 30 m2 felületkezeléséhez elég!

Variáció kiválasztása:

2 450 Ft-tól

Osmo Színezett Keményviasz-Olaj

TERMÉKLEÍRÁS

Áttetsző, selyemfényű fedőréteg fához, amely egyedülállóan egyesíti egy termékben a természetes olajok és viaszok előnyeit. A színezett Osmo Polyx®-Oil foltálló, vízlepergető és kopásálló, és olyan felületet eredményez, amelyet kellemes megérinteni. A hagyományos fedőlakkokhoz képest a növényi összetevők használatával egyenletesebb színt és harmonikusabb megjelenést lehet elérni.

Egyszerű felvitel - alapozó vagy köztes csiszolás nélkül - ezzel időt és pénzt lehet megtakarítani.

Fára alkalmazható; a mikropórusos felület nem repedezik meg, nem pattog vagy hámlik le, és nem hólyagosodik fel. Ellenálló a borral, sörrel, kólával, kávéval, teával, gyümölcslével, tejjel és vízzel szemben a német DIN 68861-1A szabványnak megfelelően - a felületen nincsenek vízcseppek.

A megszáradt lakk emberekre, állatokra és növényekre veszélytelen (a német DIN 53160 szabvány szerint nyál- és izzadságálló, és az EN 71.3 szabványnak megfelelően alkalmas gyerekjátékokhoz).

FELHASZNÁLÁSI TERÜLET

A színezett Osmo Polyx®-Oil Tints ideális mindenféle fapadló - tömörfa-, palló-, parketta-, OSB- és parafa-padlók, valamint bútorfelületek - védelmére és dekoratív felületkezelésére. Csak világos színű fafajtákra ajánlott.

ÖSSZETEVŐK

Természetes növényi olajokból és viaszokból (napraforgóolaj, szójaolaj, sáfrányos szeklice-olaj, karnauba- és kandelilla-viasz), paraffinból, vas-oxidból és szerves pigmentekből, titán-dioxidból (fehér pigment), szárító és vízlepergető adalékanyagokból áll. Dezaromatizált könnyű ásványolaj (benzolmentes). A termékre vonatkozó EU határérték (A/i kat.): 500 g/l VOC (2010). A termék max. 500 g/l VOC-t tartalmaz.

FELVITEL MÓDJA

Osmo lapos ecsettel, mikroszálas görgővel, olajfelhordó fleece törlőkendővel (kézipárna tartó) vagy padlóápoló kefével a fa erezete mentén vigyen fel egy nagyon vékony réteget a tiszta és száraz fafelületre, majd jól terítse el. Jó szellőzés mellett hagyja száradni körülbelül 24 órán keresztül. Ha intenzívebb színt szeretne elérni, ismételje meg a folyamatot (ám két rétegnél többet ne vigyen fel). A teljes száradást követően vigyen fel egy fedőréteget átlátszó Osmo Polyx®-Oil olajjal.

A MUNKAESZKÖZÖK TISZTÍTÁSA

Osmo ecsettisztítóval (aromás anyagokat nem tartalmaz).

SZÁRADÁSI IDŐ

Kb. 24 óra (normál éghajlati viszonyok között: 23°C / 50 % rel. páratart.). Alacsonyabb hőmérséklet és/vagy magasabb páratartalom esetén a száradási idő hosszabb lehet. Száradás közben jó szellőzést kell biztosítani. A felület körülbelül 2-3 hét elteltével keményedik ki teljesen.

KIADÓSSÁG

1 liter kb. 30 m² felületre elég egy rétegben. A kiadósság jelentős mértékben függ a fa állapotától. Minden információ sima és gyalult/lecsiszolt felületre érvényes. Más felületek esetén más lehet a kiadósság.

MŰSZAKI ADATOK

Fajsúly: 0,90-0,95 g/cm³ Viszkozitás: 30-45s DIN EN ISO 2431/4 mm, tixotróp. Szag: enyhe, száradást követően szagtalan. Lobbanáspont: >60°C a DIN EN ISO 2719 szerint.

ELTARTHATÓSÁG

Akár 5 évig, vagy tovább, ha száraz helyen és jól lezárva tárolják. Ha fagyás miatt besűrűsödik, használat előtt 24-36 órán keresztül tartsa szobahőmérsékleten.

FESTÉS ELŐKÉSZÍTÉSE

A fafelületnek tisztának, száraznak és fagyásmentesnek kell lenni (nedvességtartalom max. 18%). A színezett Osmo Polyx®-Oil Tints felhasználásra kész. Ne hígítsa. Használat előtt alaposan keverje fel. A régi mikropórusos pácot alaposan le kell tisztítani. A régi festék- és lakkréteget teljesen el kell távolítani. A felület olajozása előtt seprűvel vagy porszívóval távolítsa el a csiszolóport.

BIZTONSÁGI ÚTMUTATÓ

Gyerekektől távol tartandó. Ne kerüljön szembe, bőrre vagy ruházatra. Ha orvosi segítségre van szükség, legyen kéznél a termék csomagolása vagy címkéje. Csak kültéren vagy jól szellőző helyen használja. Figyelem A folyékony termékkel átitatott ruhákat a felhasználást követően azonnal ki kell mosni vagy hermetikusan lezárt fémedényben kell tárolni (a termék öngyulladásra hajlamos!). A megszáradt réteg a DIN 4102 rendelkezései szerint B2 osztályba tartozik (normál éghetőség). Kérésre biztonsági adatlap rendelkezésre áll.

HULLADÉKKEZELÉS

A maradék terméket és a teljesen kiürült csomagolást a helyi előírásoknak megfelelően ártalmatlanítsa (hulladék kódszám: 08 01 11). Csak a teljesen üres edények használhatók újra.