Osmo Keményviasz-Olaj

Fapadló kezeléséhez!

Kifejezetten a fapadlók igényeihez kifejlesztve - a könnyen ápolható és egészséges életteret biztosító felületért!

Különösen ajánlott keményfa-padlókhoz, víkendházak padlóihoz, hajópadlókhoz, OSB- és parafapadlókhoz; emellett bútorfelületekhez és laminált lemezekhez is használható.

Az EREDETI keményviasz-olaj felerősíti a fafelületek színének intezitását, járható, víz- és szennyeződés-taszító, tartósan fennmarad és kivételesen ellenálló.

Rétegek száma: Kezeletlen fa esetén két réteg, felújítás esetén rendszerint egy réteg elegendő, amelyet a megtisztított felületre kell felvinni - csiszolás nélkül!

Kiszerelés: 0,125 l; 0,75 l; 2,5 l

1 liter kb. 24 m2 felületkezeléséhez elég.

Hajóépítéshez SOLAS tanúsítvánnyal!

Variáció kiválasztása:

2 450 Ft-tól

Kapcsolódó termékek

Osmo Színezett Keményviasz-Olaj

Osmo Viaszos Faimpregnáló

Osmo TopOlaj

Osmo Fajavító Paszta

Osmo Természetes Sörtéjű Ecset

Osmo Tisztító Spray


Osmo Keményviasz-Olaj

TERMÉKLEÍRÁS

Átlátszó, fényestől mattig többféle fényességi fokban kapható fedőréteg fához, amely egyedülállóan egyesíti egy termékben a természetes olajok és viaszok előnyeit.

Az eredeti Osmo Keményviasz®-Olaj Original foltálló, vízlepergető és kopásálló, és olyan felületet eredményez, amelyet kellemes megérinteni. A hagyományos fedőlakkokhoz képest a növényi összetevők használatával egyenletesebb színt és harmonikusabb megjelenést lehet elérni.

Egyszerű felvitel - alapozó vagy köztes csiszolás nélkül - ezzel időt és pénzt lehet megtakarítani.

Fára alkalmazható; a mikropórusos felület nem repedezik meg, nem pattog vagy hámlik le, és nem hólyagosodik fel. Ellenálló a borral, sörrel, kólával, kávéval, teával, gyümölcslével, tejjel és vízzel szemben a német DIN 68861-1. A szabványnak megfelelően - a felületen nincsenek vízcseppek.

A megszáradt lakk emberekre, állatokra és növényekre veszélytelen (a német DIN 53160 szabvány szerint nyál- és izzadságálló, és az EN 71.3 szabványnak megfelelően alkalmas gyerekjátékokhoz).

FELHASZNÁLÁSI TERÜLET

Az Osmo Keményviasz®-Olaj Original ideális mindenféle fapadló - tömörfa-, palló-, parketta-, OSB- és parafa-padlók, valamint bútorfelületek - védelmére.

ÖSSZETEVŐK

Természetes növényi olajokból és viaszokból (napraforgóolaj, szójaolaj, sáfrányos szeklice-olaj, karnauba- és kandelilla-viasz), paraffinból, szárító és vízlepergető adalékanyagokból áll. Dezaromatizált könnyű ásványolaj (benzolmentes). A termékre vonatkozó EU határérték (A/i kat.): 500 g/l VOC (2010). A termék max. 500 g/l VOC-t tartalmaz.

MŰSZAKI ADATOK

Fajsúly: 0,88-0,95 g/cm³ Viszkozitás: 95-240 mPas. Szag: enyhe, száradást követően szagtalan. Lobbanáspont: >60°C a DIN EN ISO 2719 szerint.

ELTARTHATÓSÁG

Akár 5 évig, vagy tovább, ha száraz helyen és jól lezárva tárolják. Ha fagyás miatt besűrűsödik, használat előtt 24-36 órán keresztül tartsa szobahőmérsékleten.

FELÜLET ELŐKÉSZÍTÉSE

A fafelületnek tisztának, száraznak és fagyásmentesnek kell lenni (nedvességtartalom max. 18%). Az Osmo Keményviasz®-Olaj Original felhasználásra kész. Ne hígítsa. Használat előtt alaposan keverje fel. A régi mikropórusos pácot alaposan le kell tisztítani. A régi festék- és lakkréteget teljesen el kell távolítani. A felület olajozása előtt seprűvel vagy porszívóval távolítsa el a csiszolóport. A kész felületet számos tényező befolyásolja, beleértve a fa állapotát is.

FELVITEL MÓDJA

Osmo lapos ecsettel, padlóápoló kefével, olajfelhordó fleece törlőkendővel (kézipárna tartó) vagy mikroszálas görgővel, a fa erezete mentén vigyen fel egy nagyon vékony réteget, majd jól terítse el. Jó szellőzés mellett hagyja száradni körülbelül 8-10 órán keresztül. A száradást követően gyorsan vigye fel a második réteget, szintén vékonyan. Ha korábban már leolajozott felületet szeretne felújítani vagy újrakezelni, általában elég egy réteget felvinni a tiszta és száraz felületre.

A MUNKAESZKÖZÖK TISZTÍTÁSA

Osmo ecsettisztítóval (aromás anyagokat nem tartalmaz).

SZÁRADÁSI IDŐ

Kb. 8-10 óra (normál éghajlati viszonyok között: 23°C / 50 % rel. páratart.). Alacsonyabb hőmérséklet és/vagy magasabb páratartalom esetén a száradási idő hosszabb lehet. Száradás közben jó szellőzést kell biztosítani. A felület körülbelül 2-3 hét elteltével keményedik ki teljesen.

KIADÓSSÁG

1 liter kb. 24 m² felületre elég egy rétegben. A kiadósság jelentős mértékben függ a fa állapotától. Minden információ sima és gyalult/lecsiszolt felületre érvényes. Más felületek esetén más lehet a kiadósság.

MEGJEGYZÉS

Az olajok felerősítik a fa természetes színárnyalatát (tartós nedves hatás). Ha túlzott a felvitt mennyiség, a szellőzés pedig nem elégséges, a száradás elhúzódik. Szekrények belsejében és fiókokban max. egy vékony réteget vigyünk fel egy ruhával. A Keményviasz®-Olajjal kezelt felületeket könnyű karbantartani. A durva szennyeződést seprűvel vagy porszívóval kell eltávolítani. A tisztításhoz a felmosóvízhez adjon Osmo Wash and Care koncentrátumot, majd enyhén (nem nagyon!) nedves felmosófejjel tisztítsa meg a felületet. Az intenzív frissítéshez és tisztításhoz használjon Osmo folyékony viaszos tisztítószert, ha szükséges. Ha magasabb fényességi fokozatot szeretnének elérni, a teljes száradást követően vékonyan vigye fel az Osmo folyékony viaszos tisztítószert, majd a száradást követően polírozza fel.

BIZTONSÁGI ÚTMUTATÓ

Gyermekektől elzárva tartandó. Ne kerüljön szembe, bőrre vagy ruházatra. Ha orvosi segítségre van szükség, legyen kéznél a termék csomagolása vagy címkéje. Csak kültéren vagy jól szellőző helyen használja. Figyelem A folyékony termékkel átitatott ruhákat a felhasználást követően azonnal ki kell mosni vagy hermetikusan lezárt fémedényben kell tárolni (a termék öngyulladásra hajlamos!). A megszáradt réteg a DIN 4102 rendelkezései szerint B2 osztályba tartozik (normál éghetőség).

HULLADÉKKEZELÉS

A maradék terméket és a csomagolást a helyi előírásoknak megfelelően ártalmatlanítsa (hulladék kódszám: 08 01 11). Csak a teljesen üres edények használhatók újra.