Osmo Bevonat-eltávolító Gél

Új termék

Használatra kész, viszkózus festékeltávolító, amelyet kifejezetten a régi kültéri olajbevonatok eltávolítására fejlesztettek ki. 

Az Osmo Bevonat-eltávolító Gél eltávolítja az összes teraszolajat és lazúrt a fateraszokról és a fából készült kerti bútorokról. 

Ideális a részben kiszárított fateraszok olajfelületeinek eltávolítására.

Kivitel: 0,5 L

Szín: színtelen

Kód: 6611

Variáció kiválasztása:

4 490 Ft

Kapcsolódó termékek

Osmo Fafelújító/Szürküléseltávolító Gél

Osmo Gyantaeltávolító Készlet

Osmo Faterasz tisztító

Osmo Teraszfestő Kefe

Osmo Teraszolaj

Osmo Természetes Sörtéjű Ecset


Osmo Bevonateltávolító Gél

Termékleírás: Használatra kész, viszkózus festékeltávolító, amelyet kifejezetten a régi kültéri olajbevonatok eltávolítására fejlesztettek ki. Ezt követően a felületet Osmo Faélénkítő Intenzív Géllel lehet élénkíteni, majd végül újraolajozni. 

Felhasználási terület: Az Osmo Bevonat-eltávolító Gél eltávolítja az összes teraszolajat és lazúrt a fateraszokról és a fából készült kerti bútorokról. Ideális a részben kiszárított fateraszok olajfelületeinek eltávolítására. Fontos tudnivaló: Tölgyön és gesztenyén nem használható, mivel a fában lévő összetevők miatt ezeken a fákon erős elszíneződést okozhat. Egyes fafajtákon (pl. Garapa és Cumaru esetén) elszíneződések jelenhetnek meg, amelyek Osmo faélénkítő használatával eltávolíthatók. 

Összetétel: Az Osmo Bevonat-eltávolító Gél nemionos tenzideket (< 5 %), nátrium-hidroxidot tartalmaz. Oldószer: Víz. 

Eltarthatóság: Az eredeti csomagolásban száraz helyen és jól lezárva tárolva legalább 2 évig eltartható. Fagytól és 30°C feletti hőmérséklettől védeni kell. 

Előkészítés: Legelőször a durvább szennyeződéseket kell egy seprűvel vagy kézikefével eltávolítani a felületről. Azokat a felületeket, ahonnan nem szeretnénk eltávolítani a bevonatot, alaposan le kell takarni. Az Osmo Bevonat-eltávolító Gél felhasználásra kész. Nem kell hígítani. Használat előtt és használat közben is jól fel kell keverni. A Bevonat-eltávolító Géllel történő kezelés előtt a felületet ellenőrizni kell (tesztkezelés ajánlott)! Egy megfelelő próbafelületet kell keresni, ahol a termék alkalmassága, hatóideje és szükséges felhordási mennyisége ellenőrizhető. Furnérra történő felvitel esetén körültekintően járjon el! A furnér elválhat az alaprétegtől. Felvitel: Ecsettel vagy az Osmo terasztisztító kefével a megtisztítani kívánt, száraz felületre megfelelően vastagon (kb. 200 ml/m²) fel kell vinni, és legfeljebb 60 percig (de csak a szükséges ideig!) hatni hagyni. A hatóidő alatt a felületet nedvesen kell tartani (pl. ködpermettel). Ezt követően a felületet hosszanti irányban bő vízzel le kell sikálni. A fafelület száradása után az eredménytől függően a tisztítási eljárást meg lehet ismételni. A Bevonat-eltávolító Gél le nem mosott maradványai a száradást és a következő réteg tartósságát negatívan befolyásolhatják. Ezért mindenképpen alaposan mossuk le a felületet. Amennyiben a felületet ezt követően újra kell olajozni, akkor először (a száradás után) az Osmo Faélénkítő Intenzív Géllel semlegesíteni kell.

A munkaeszközök tisztítása: Vízzel és szappannal. 

Száradási idő: Az új réteg felvitele előtt a fát alaposan meg kell szárítani (legalább 48 órán keresztül). Az alacsony hőmérséklet és/vagy a levegő magas páratartalma jelentősen növelhetik a fa száradási idejét. 

Útmutató: Azokat a területeket, amelyeket nem szeretnénk lúggal maratni - pl. érzékeny növényeket, porózus alapokat (pl. világos, mosott betonlapokat, díszvakolást), alumínium, cink vagy lakkozott felületeket - körültekintően le kell fedni. Készítsünk elő vizet, hogy a géllel véletlenül (pl. szórás közben) érintkező felületeket (alumínium, cink vagy lakkozott felületeket) azonnal le tudjuk mosni. Kesztyű és védőszemüveg viselése kötelező. Veszélyre és biztonságos használatra figyelmeztető mondatok: Bőrirritáló hatású. Súlyos szemirritációt okoz. Gyermekektől elzárva tartandó. A csomagolást vagy a címkét őrizzük meg, hogy rendelkezésre álljon, ha orvoshoz kell fordulni. Kerülje a köd/gőzök/permet belélegzését. A használatot követően alaposan kezet kell mosni. Védőkesztyű/szemvédő használata kötelező. HA BŐRRE KERÜL: Bő vízzel le kell mosni. HA SZEMBE KERÜL: Néhány percen keresztül bő vízzel öblítsük ki. Adott esetben a kontaktlencsék eltávolítása, ha könnyen megoldható. Az öblítés folytatása. A szennyezett ruhát le kell vetni és az újbóli használat előtt ki kell mosni. Hő hatására savakkal reakcióba lép. Fröccsenésveszély! Vigyázat! Más termékekkel nem használható együtt. Hulladékkezelés: A maradék termékeket és csomagolóanyagot a helyileg hatályos előírások szerint kell megsemmisíteni (EU hulladékkód: 08 01 21). Csak a maradványoktól megtisztított csomagolást lehet újra felhasználni.