Osmo Viaszos Fa Impregnáló

Fürdőszobába fafelületekre!

Csíraölőmentes, viaszos impregnálószer - kifejezetten párás helyiségekben való használatra!

Beltéren különösen nedves helyiségekben pl.: fürdőszobában lévő fafelületekre ; kültéren pedig elsősorban homokozók és gyerekjátékok felületkezelésére ajánlott.

A favédőszer erősen víztaszító, illetve mentes a szerves biocid anyagoktól.

Rétegek száma: Egy réteg elegendő, egy héten belül fel kell vinni egy záróréteget az Osmo kínálatában kapható valamelyik anyaggal.

Kiszerelés: 0,125 l ; 0,75 l ; 2,5 l

Színkód: 4006

1 liter kb. 8,4 m2 felületkezeléséhez elég.

Variáció kiválasztása:

2 450 Ft-tól

Osmo Viaszos Fa Impregnáló

TERMÉKLEÍRÁS

Színtelen, biocid hatóanyagokat és tartósítószereket nem tartalmazó, természetes olaj-viasz alapú nyílt pórusú faimpregnálószer. Erős fizikai favédelmének köszönhetően különösen alkalmas kékpenész-fertőződésre hajlamos fák kezeléséhez. Az Osmo favédőszer erősen vízlepergető. A megszáradt felületkezelő réteg emberre, állatra és növényekre nem ártalmas nyál- és izzadságálló a DIN 53160 szerint, illetve gyerekjátékokhoz használható az EN 71.3 szerint).

FELHASZNÁLÁSI TERÜLET

Az Osmo favédőszer minden beltéri fafelület (pl. kékpenész-fertőződésre hajlamos fából (pl. fenyőből) készült fapadlók) kezelésére, valamint minden olyan kültéri fafelület kezelésére alkalmas, ahol teljes mértékben ökológiai, biocidmentes impregnálásra van szükség, pl. gyermekjátékok vagy homokozók esetén.

ÖSSZETEVŐK

Természetes olajok és viaszok (napraforgóolaj, sáfrányos szekliceolaj, karnauba- és kandelillaviasz), parafin, szárítószer és víztaszító adalékanyag. Dezaromatizált könnyű ásványolaj (benzolmentes). A termék EU-határértéke (1.h kat.: 750 g/l VOC (2010). A termék tartalma max. 750 g/l VOC.

FIZIKAI TULAJDONSÁGOK

Fajsúly: 0,84-0,86 g/cm³ Viszkozitás: 35-45s DIN EN ISO 2431/3 mm, viszkózus. Szag: gyenge/enyhe, száradás után szagtalan. Lobbanáspont: >61 °C a DIN EN ISO 2719 szerint.

ELTARTHATÓSÁG

Száraz helyen és jól lezárva tárolva legalább 5 évig eltartható. Ha fagy hatására besűrűsödne, felhasználás előtt 24-36 órán keresztül szobahőmérsékleten kell tartani.

ELŐKÉSZÍTÉS

A fafelületnek tisztának, száraznak és fagymentesnek kell lenni (fa max. nedvességtartalma 18%). Az Osmo Favédőszer felhasználásra kész, nem kell hígítani. Jól keverje össze. A régi nyílt pórusú felületkezelő rétegeket alaposan meg kell tisztítani. A régi festék- és lakkrétegeket teljesen el kell távolítani. A kezelés eredménye többek között a fa állapotától függ. Az Osmo Favédőszer minden szokásos ragasztóval és kittel (kivéve a szilikont tartalmazó termékeket) használható.

FELVITEL

Egy rétegben kell felvinni Osmo lapos ecsettel, Osmo mikroszálas hengerrel vagy merítéses módszerrel. A felületkezelő réteget bőségesen - lehetőleg minden oldalról - fel kell vinni a tiszta, száraz és fagymentes fafelületre. Merítéses felvitel: kb. 2 perces merítési idő. Jó szellőzést kell biztosítani. A záró felületkezelő réteget egy héten belül fel kell vinni.

A MUNKAESZKÖZÖK TISZTÍTÁSA

Osmo ecsettisztítóval (aromás anyagokat nem tartalmaz).

SZÁRADÁSI IDŐ

Ecsetes felvitel esetén kb. 24 óra, merítéses felvitel esetén 36 óra (normál éghajlati viszonyok között: 23 °C / 50%-os rel. páratart.). Alacsonyabb hőmérséklet és/vagy magasabb páratartalom esetén a száradási idő hosszabb. Jó szellőzést kell biztosítani.

KIADÓSSÁG

1 liter 1 rétegben kb. 6-8,4 m² felületkezeléséhez elég. A termék fedőképessége jelentős mértékben függ a kezelt fa állapotától. A megadott adatok sima és gyalult/csiszolt felületekre vonatkoznak. Egyéb felületeken a fedőképesség ettől eltérő lehet.

ÚTMUTATÓ

Az olajok felerősítik a fa természetes színárnyalatát (tartós nedves hatás). Az Osmo favédőszer önmagában nem alkalmas felületkezelésre. A záró felületkezelő réteget (egy olaj-alapú Osmo felületkezelő anyaggal) egy héten belül fel kell vinni. Ha az Osmo Fevédőszert túl bőven viszik fel az Osmo egyrétegű lazúr alá, az a lazúr rendkívül magas szilárdanyag-tartalma miatt fényes foltok kialakulásához vezethet. Az erős vízlepergető hatás miatt vízzel hígítható termékekkel (pl. lakótér-viasszal) nem kezelhető felül.

BIZTONSÁGI ÚTMUTATÓ

Gyermekektől elzárva tartandó. Ügyeljen rá, hogy ne kerüljön a szemébe, bőrére, vagy a ruhájára. A csomagolást vagy a címkét őrizzük meg, hogy rendelkezésre álljon, ha orvoshoz kell fordulni. Kizárólag szabadban vagy jól szellőző helyiségben használható. Figyelem: A folyékony termékkel átitatott ruhákat a felhasználást követően azonnal ki kell mosni vagy hermetikusan lezárt fémedényben kell kell tárolni (a termék öngyulladásra hajlamos). A megszáradt réteg a DIN 4102 szerint B2 osztályba tartozik (normál éghetőség).

HULLADÉKKEZELÉS

A maradék termékeket és csomagolóanyagot a helyileg hatályos előírások szerint kell megsemmisíteni (EU-hulladékkatalógus 08 01 11). Csak a maradványoktól megtisztított edényeket lehet újra felhasználni.