Osmo Fehér Festék Kültéri Nyílászárókra

Tartós szín minden időjárási körülmény között.

Fedő, selyemfényű kültéri használatra. Kültéri nyílászárókra kifejlesztve!

Rétegek száma: kezeletlen fa esetén két réteg, felújítás esetén rendszerint egy réteg elegendő, amelyett a megtisztított felületre kell felvinni - csiszolás nélkül!

Kiszerelés: 0,125l; 0,75l

1 liter kb. 26 m2 felületkezeléshez elég

Variáció kiválasztása:

2 450 Ft-tól

Osmo Kültéri Nyílászáró Fehér Festék

TERMÉKLEÍRÁS

Jól fedő, könnyű, selyemfényű, nyílt pórusú. Páratlan tartósságú fafesték. Az Osmo fa-fedőfesték rendkívül magas, 85%-os szárazanyagtartalommal rendelkezik. A tartós összetevők magas aránya nagy tartósságot és kiadósságot kölcsönöz ennek a festéknek. Az Osmo fa-fedőfesték csomósodásmentes, nem törik, nem pattog le és nem töredezik be. Ezért ideális professzionális felületkezelő anyag ablakok, ajtók és ablakpárkányok számára. Csiszolás nélkül egyszerűen felülfesthető; nincs szükség alapozásra. Könnyen és megfolyás-mentesen terül. Terülés közben nem szárad ki. A megszáradt felületkezelő réteg emberre, állatra és növényekre nem ártalmas nyál- és izzadságálló a DIN 53160 szerint, illetve gyerekjátékokhoz használható az EN 71.3 szerint).

FELHASZNÁLÁSI TERÜLET

Az Osmo fa-fedőfesték különösen alkalmas minden kültéri és beltéri fafelületre. Akár mérettartó alkatrészek, például ablakok, ablakpárkányok és ajtók, akár nem mérettartó alkatrészek, például ereszaljak, kerítések, napellenzők, pergolák, oszlopok, kerti pavilonok, üvegházak és kerti bútorok első vagy felújító felületkezelésére ideális.

ÖSSZETEVŐK

Természetes növényi olajok (napraforgóolaj és szójaolaj), titán-dioxid (fehér pigment), szárítószer és víztaszító adalékanyag. Dezaromatizált könnyű ásványolaj (benzolmentes). A termék EU-határértéke (1.d kat.: 300 g/l VOC (2010). A termék tartalma max. 300 g/l VOC.

FIZIKAI TULAJDONSÁGOK

Fajsúly: 1,31-1,33 g/cm³ Viszkozitás: 105-115s DIN EN ISO 2431/4 mm, tixotróp. Szag: gyenge/enyhe, száradás után szagtalan. Lobbanáspont: >60 °C a DIN EN ISO 2719 szerint.

ELTARTHATÓSÁG

Száraz helyen és jól lezárva tárolva legalább 5 évig eltartható. Ha fagy hatására besűrűsödne, felhasználás előtt 24-36 órán keresztül szobahőmérsékleten kell tartani.

ELŐKÉSZÍTÉS

A fafelületnek tisztának, száraznak és fagymentesnek kell lenni (fa max. nedvességtartalma 20%). Az Osmo fa-fedőszín felhasználásra kész, nem kell hígítani. Alaposan fel kell keverni. A régi nyílt pórusú felületkezelő rétegeket meg kell tisztítani A régi festék- és lakkrétegeket teljesen el kell távolítani. A kezelés eredménye többek között a fa állapotától függ.

FELVITEL

Az Osmo lapos ecsettel vagy mikroszálas hengerrel vékonyan vigye fel a tiszta és száraz fára, és a fa erezetének irányát követve egyenletesen oszlassa el. Jó szellőzés mellett kb. 10-12 órán keresztül hagyja száradni. Ezután lehet a 2. réteget - szintén vékonyan - felvinni. Felújítás esetén rendszerint elég 1 réteget felvinni a szennyeződéstől megtisztított felületre.

A MUNKAESZKÖZÖK TISZTÍTÁSA

Osmo ecsettisztítóval (aromás anyagokat nem tartalmaz).

SZÁRADÁSI IDŐ

Kb. 10-12 óra (normál éghajlati viszonyok között: 23 °C / 50%-os rel. páratart.). Alacsonyabb hőmérséklet és/vagy magasabb páratartalom esetén a száradási idő hosszabb. Jól szellőző helyen kell száradni hagyni. Porszáraz kb. 6 óra elteltével. Jó beltéri szellőztetésről gondoskodni kell. Mielőtt bezárnánk az ablakot, jól ki kell szárítani.

KIADÓSSÁG

1 liter 1 rétegben körülbelül 20 m²-re elég. A termék fedőképessége jelentős mértékben függ a kezelt fa állapotától. A megadott adatok sima és gyalult/csiszolt felületekre vonatkoznak. Egyéb felületeken a fedőképesség ettől eltérő lehet.

ÚTMUTATÓ

Sötét beltéri felhasználás esetén a magas természetesolaj-tartalom enyhe besárgulást okoz.

BIZTONSÁGI ÚTMUTATÓ

Gyermekektől elzárva tartandó. Ügyeljen rá, hogy ne kerüljön a szemébe, bőrére, vagy a ruhájára. A csomagolást vagy a címkét őrizzük meg, hogy rendelkezésre álljon, ha orvoshoz kell fordulni. Kizárólag szabadban vagy jól szellőző helyiségben használható. Figyelem: A folyékony termékkel átitatott ruhákat a felhasználást követően azonnal ki kell mosni vagy hermetikusan lezárt fémedényben kell kell tárolni (a termék öngyulladásra hajlamos). A megszáradt réteg a DIN 4102 szerint B2 osztályba tartozik (normál éghetőség).

HULLADÉKKEZELÉS

A maradék termékeket és csomagolóanyagot a helyileg hatályos előírások szerint kell megsemmisíteni (EU hulladékkód: 08 01 11). Csak a maradványoktól megtisztított edényeket lehet újra felhasználni.