Osmo Víkendházfesték

Egyes színek már 0,125 l-es kiszerelésben is!

Tartós, változatos színek minden időjárási körülmény között.

Fedő, selyemfényű kültéri használatra. Különösen ajánlott fahomlokzatok, teraszelemek, ablakok, kerti- és üdülőházak és kerti bútorok kezelésére.

Rétegek száma: kezeletlen fa esetén két réteg, felújítás esetén rendszerint egy réteg elegendő, amelyett a megtisztított felületre kell felvinni - csiszolás nélkül!

Kiszerelés: 0,125l; 0,75l; 2,5l

1 liter kb. 26 m2 felületkezeléshez elég

Variáció kiválasztása:

2 450 Ft-tól

Osmo Víkendházfesték

TERMÉKLEÍRÁS

Jól fedő, kezdetben selyemfényű, később selyemmatt, természetes olaj alapú felületkezelő anyag kültéri fafelületekre. A fa színét és erezetét elfedi. A fa szerkezete felismerhető marad. Nyílt pórusú, hagyja a fát lélegezni, csökkenti a fa duzzadását és összehúzódását. Víztaszító, rendkívül időjárás- és UV-álló Nem törik, nem pattog le és nem töredezik be. Csiszolás nélkül egyszerűen felülfesthető; nincs szükség alapozásra. Könnyen és megfolyás-mentesen terül. Terülés közben nem szárad ki. A megszáradt felületkezelő réteg emberre, állatra és növényekre nem ártalmas nyál- és izzadságálló a DIN 53160 szerint, illetve gyerekjátékokhoz használható az EN 71.3 szerint).

FELHASZNÁLÁSI TERÜLET

Az Osmo víkendház-festék használata leginkább olyan kültéri fafelületekre alkalmas, amelyeknél különösen tartós felületkezelést szeretnénk elérni: fából készült homlokzatok, ablakok és zsaluk, kerítések, zsindelyek, kerti bútorok és kerti házak, autóbeállók stb. Ideális régi nyílt pórusú felületek és időjárástól megviselt fafelületek felújítására.

ELŐKÉSZÍTÉS

A fafelületnek tisztának, száraznak és fagymen-tesnek kell lenni (fa max. nedvességtartalma 20%). Az Osmo víkendházfesték felhasználásra kész, nem kell hígítani. Alaposan fel kell keverni. Ha lehetséges, az első réteget összeszerelés előtt a fa teljes felületére fel kell vinni. A régi nyílt pórusú felületkezelő rétegeket alaposan meg kell tisztítani. A régi festék- és lakkrétegeket teljesen el kell távolítani. A kezelés eredménye többek között a fa állapotától függ! Amennyiben a fa kiegészítő védelmét is biztosítani szeretné korhadás, kékpenész és rovarok ellen, a felületkezelés első lépéseként a fát - lehetőség szerint minden oldalról - WR faimpregnálószerrel előzetesen kell lekezelni.

FELVITEL

Osmo lapos ecsettel vagy mikroszálas hengerrel vé-konyan vigye fel a tiszta és száraz fára, és a fa ere-zetének irányát követve egyenletesen oszlassa el. Jó szellőzés mellett kb. 10-12 órán keresztül hagyja száradni. Ezután lehet a 2. réteget - szintén vékonyan - felvinni. Felújítás esetén rendszerint elég 1 réteget felvinni a szennyeződéstől megtisztított felületre.

A MUNKAESZKÖZÖK TISZTÍTÁSA

Osmo ecsettisztítóval (aromás anyagokat nem tartalmaz).

SZÁRADÁSI IDŐ

Kb. 10-12 óra (normál éghajlati viszonyok között: 23 °C / 50%-os rel. páratart.). Alacsonyabb hő-mérséklet és/vagy magasabb páratartalom esetén a száradási idő hosszabb. Jól szellőző helyen kell száradni hagyni. Porszáraz kb. 6 óra elteltével.

KIADÓSSÁG

1 liter 1 rétegben körülbelül 26 m²-re elég. A termék fedőképessége jelentős mértékben függ a kezelt fa állapotától. A megadott adatok sima és gyalult/csiszolt felületekre vonatkoznak. Egyéb felületeken a fedőképesség ettől eltérő lehet.

ÖSSZETEVŐK

Természetes olajok (napraforgóolaj, szójaolaj, sáfrányos szekliceolaj), parafin, vas-oxid és organikus pigmentek, titán-dioxid (fehér pigment), szárítószer és víztaszító adalékanyag. Dezaromatizált könnyű ásványolaj (benzolmentes). A termék EU-határértéke (1.e kat.): 400 g/l VOC (2010). A termék tartalma max. 400 g/l VOC.

FIZIKAI TULAJDONSÁGOK

Fajsúly: 1,0-1,35 g/cm³; Viszkozitás: 20-60s DIN EN ISO 2431/4 mm, viszkózus. Szag: gyenge/enyhe, száradás után szagtalan. Lobbanáspont: >60 °C a DIN EN ISO 2719 szerint.

ELTARTHATÓSÁG

Száraz helyen és jól lezárva tárolva legalább 5 évig eltartható. Ha fagy hatására besűrűsödne, felhasználás előtt 24-36 órán keresztül szobahőmérsékleten kell tartani.

BIZTONSÁGI ÚTMUTATÓ

Gyermekektől elzárva tartandó. Ügyeljen rá, hogy ne kerüljön a szemébe, bőrére, vagy a ruhájára. A csomagolást vagy a címkét őrizzük meg, hogy rendelkezésre álljon, ha orvoshoz kell fordulni. Kizárólag szabadban vagy jól szellőző helyiségben használható. Figyelem: A folyékony termékkel átitatott ruhákat a felhasználást követően azonnal ki kell mosni vagy hermetikusan lezárt fémedényben kell tárolni (a termék öngyulladásra hajlamos). A megszáradt réteg a DIN 4102 szerint B2 osztályba tartozik (normál éghetőség). A biztonsági adatlap kérésre rendelkezésre áll.

HULLADÉKKEZELÉS

A maradék termékeket és csomagolóanyagot a helyileg hatályos előírások szerint kell megsemmisíteni (EU hulladékkód: 08 01 11). Csak a maradványoktól megtisztított edényeket lehet újra felhasználni.